Πολιτική

Καραμανλής: Έγιναν λάθη, θα αποδοθούν ευθύνες και θα υπάρξουν βαριές καμπάνες

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και χωρίς περιστροφές ζητήσαμε συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά αυτό δε δικαιολογεί τα πάντα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών 

«Δεσμευόμαστε ότι δεν θα καλύψουμε ευθύνες. Θα εξετάσουμε τι έχει γίνει, ποιος έχει την ευθύνη», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά την εικόνα παράλυσης που επικράτησε στην Αττική Οδό, με τους οδηγούς στον οδικό άξονα να υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία, καθώς ήταν επί ώρες καθηλωμένοι στα οχήματά τους.

Τόνισε, μιλώντας στο Mega, ότι το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που θα δοθεί από την Αττική Οδό, δεν μπλοκάρει μελλοντικές αξιώσεις των οδηγών από την εταιρεία.

«Μπορείτε να έχετε και άλλες απαιτήσεις, δεν αποστερείται το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλήψεις αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο. Έγινε μια διαχείριση κρίσης».«Δε λέμε ότι όλα έγιναν όλα τέλεια, δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτό. Όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων μετά από μια δύσκολη συγκυρία. Καταλαβαίνω τον θυμό του κόσμου», πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που έγινε χθες. Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν αλλά σε αυτήν τη φάση το πινγκ πονγκ ευθυνών δε βοηθάει κανέναν», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

«Είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις»

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και χωρίς περιστροφές ζητήσαμε συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά αυτό δε δικαιολογεί τα πάντα», υπογράμμισε o Κώστας Καραμανλής.

«Καταλάβουνε τον θυμό, την απογοήτευση και τα νεύρα όλων. Είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από όλους του παραχωρησιούχους ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δούμε αυτές τις εικόνες ντροπής. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί το χάος της «Ελπίδας». «Ο παραχωρησιούχος έχει την ευθύνη για τη λειτουργεία και τη συντήρηση του δρόμου. Είχαν γίνει όλες οι συσκέψεις, είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε». 

«Οι καμπάνες θα είναι βαριές»

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η πρώτη φορά που ζητείται από ιδιωτική εταιρεία να καταβάλλει αποζημίωση για τα όσα συνέβησαν και για την ταλαιπωρία των πολιτών.

«Για πρώτη φορά είδαμε ότι πέρα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, έγινε ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ ούτε στην Ευρώπη. Ήρθε η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ, ενός γενναίου ποσού. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να μη συμφωνεί με το ύψος του ποσού, όλοι συμφωνούμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Πέρα από αυτό, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο για να δούμε πού υπάρχουν ευθύνες και οι καμπάνες θα είναι βαριές. Σε αυτό δεσμευόμαστε και θα το κάνουμε», κατέληξε ο κ.Καραμανλής.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική