Πολιτική

Καραμανλής: Στο 65% η πληρότητα λεωφορείων στην πλειοψηφία των δρομολογίων

Απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για έξαρση του κορωνοϊού στα μέσα μεταφοράς ο υπουργός Μεταφορών

Για το ζήτημα του συνωστισμού επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας τοποθετήθηκε ο κ. Κώστας Καραμανλής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αναφέροντας ότι στο 95% των δρομολογίων η πληρότητα των λεωφορείων είναι κάτω του 65%.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τώρα επειδή ακούω για την έξαρση του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επειδή εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία: Προχθές, έγινε έλεγχος στον κεντρικό σταθμό Συντάγματος, ελέγχθηκαν 3.068 άνθρωποι, 29 θετικοί, ποσοστό 0,94%, όταν το αντίστοιχο πανελλαδικά είναι 3,4%. Επειδή ακούγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής που έχουμε από τον ΟΑΣΑ, για τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο 95% των δρομολογίων έχουμε χωρητικότητα κάτω του 65%. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν και δρομολόγια και λεωφορεία, τα οποία είναι γεμάτα πάνω από το 65%. Για αυτό όλοι λέμε, νομίζω και οι ειδικοί, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα, διότι καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλοι να φοράμε μάσκα ή ένας συρμός του Μετρό, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα. Νομίζω ότι αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Για αυτό, λοιπόν, έχουμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει».

Παράλληλα κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει ερωτήσεις ώστε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να απαντήσει και για το ζήτημα των λεωφορείων ΚΤΕΛ και του leasing. «Σας προσκαλώ -αν θέλετε- να κάνετε κοινοβουλευτικό έλεγχο τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε, για να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα, για να μην υπερβάλλουμε, γιατί μια εικόνα δεν είναι χίλιες λέξεις πάντα. Εμείς πάμε έναν δεκαετή κύκλο υποεπένδυσης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διότι επί δέκα χρόνια δεν είχε αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο, δεν είχε γίνει ούτε μία πρόσληψη. Λογικό είναι αυτό, διότι τα τελευταία δέκα χρόνια η χώρα πέρασε αυτά που πέρασε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική