Πολιτική

Καραμανλής: Yπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν στην Αττική Οδό

«Σε 20 ημέρες από σήμερα θα έχουμε το πόρισμα», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από τη Βουλή σχετικά με όσα έγιναν στην Αττική Οδό τις ημέρες της κακοκαιρίας

Ευθύνες στην διαχειρίστρια εταιρεία της Αττική Οδού θα αποδώσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

«Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Γιατί; Γιατί από την δική μας κυβέρνηση θεσπίστηκε νομικό πλαίσιο απόδοσης ευθυνών στους παραχωρησιούχους. Να μπει ένα τέλος να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο χωρίς να έχει ευθύνες κανείς. Θα επιβληθούν κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός για να προσθέσει «έχουμε συγκροτήσει επιτροπή διερεύνησης. Σε 20 ημέρες από σήμερα θα έχουμε το πόρισμα και θα αποδοθούν ευθύνες. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνατε ποτέ. Εμείς το κάνουμε. Η Αττική Οδός έχει ευθύνες στο κομμάτι της πρόληψης και της διαχείρισης της κρίσης».

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε παράλληλα πως η απόδοση ευθυνών στην Αττική Οδό και η απαίτηση αποζημιώσεων προς τους εγκλωβισμένους πολίτες δεν αποτελεί δικαιολογία για την απόκριση της κρατικής μηχανής

Σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε «όπως γνωρίζετε η εταιρεία έχει ιδιωτικοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν προβλήματα στον άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης με εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Ζητήσαμε από την εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση 1.000 ευρώ στουε εγκλωβισμένους και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική