2 Οκτωβρίου 2022

Καράογλου για μπάρμπεκιου: Ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει

Σχόλιο για τη διαμαρτυρία που προγραμματίζουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στα Διαβατά οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» κατά των μεταναστών, με «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ», άφησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου

Τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών  για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σχολίασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική απόφαση για την τοποθέτησή τους σε όλη τη χώρα, πλην των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 1% του ενεργού πληθυσμού.

«Με την υλοποίησή αυτής της δέσμευσης θα υπάρξει μεγάλη ανάσα. Γιατί σε αυτή τη φάση η Κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται μεγαλύτερη πίεση. Εάν υλοποιηθεί η κατανομή του 1% σε όλη τη χώρα θα υπάρξει βελτίωση του προβλήματός» τόνισε.

Ερωτηθείς για το μπάρμπεκιου έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά, ανέφερε ότι υπάρχει ελευθερία και Δημοκρατία και πως καθένας μπορεί να τρώει ότι θέλει και όπου θέλει. «Καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι που ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους» υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Πηγή: voriaΠολιτική