Πολιτική

Κασιμάτη: Νωπή η εντολή στον Κασσελάκη, αχρείαστες οι εκλογές τώρα

Κριτική για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα άσκησε η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Κασιμάτη έστρεψε τα βέλη της στους αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη και βάζοντας στο στόχαστρο κορυφαία στελέχη που δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την εκλογική αποτυχία στις εθνικές εκλογές.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ νωπή η εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτή η διαδικασία τώρα είναι αχρείαστη. Νομίζω ότι θα έπρεπε περισσότερο να έχουμε εμβαθύνει ήδη από τον Ιούλιο στα αίτια τα οποία μας οδήγησαν στην ήττα. Θα επαναλαμβάνω πάντα ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο Πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη ούτε αποδίδω την ευθύνη σε πρόσωπα. Αποδίδω την ευθύνη σε όργανα, σε πρακτικές και σε λανθασμένες πολιτικές για τις οποίες συζητήσαμε ποτέ», είπε αρχικά η κ. Κασσιμάτη. Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας λειτούργησε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και σημείωσε ότι «αφού τα όργανα δεν παραιτήθηκαν ως όφειλαν γιατί ήταν καθοδηγητικά, έπρεπε τα ίδια να αναλάβουν να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει αυτοκριτική».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czd3wdml48x5)

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία ιδιοκτησιακή αντίληψη από κάποιους, όμως τα κόμματα ανήκουν στα μέλη τους», ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι «Δεν υπάρχει καλώς ή κακώς στις υποψηφιότητες. Εφόσον πάμε σε εκλογές, τις οποίες θεωρώ ανορθόδοξες, όποιος θέλει μπορεί να βάλει υποψηφιότητα». Ή ίδια εξέφρασε την άποψη ότι θα επιθυμούσε να μην εκλογές. «Δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα ηγεσίας εφόσον οι εκλογές έγιναν πριν τέσσερις μήνες», ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι «Είχε ήδη τεθεί το θέμα των εκλογών, πριν την παρέμβαση του κ. Τσίπρα». «Ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι δεν πρόκειται να φύγει από το κόμμα. Δεν βλέπω διάσπαση και την απεύχομαι».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική