Πολιτική

Κασσελάκης: Δεξιά «ξινά σταφύλια» τα μέτρα για το μπούλινγκ – Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε

Σε «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης τα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (μπούλινγκ) που εξήγγειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα, στους Αγίους Αναργύρους, κάνοντας λόγο για «δεξιά ξινά σταφύλια».

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του δεύτερου κύματος υποψηφιοτήτων για τις Προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως «ας μιλήσουμε για bullying, δήθεν ότι παρέχουμε προστασία στα ελληνόπουλα», κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό με αφορμή την προσωπική εμπειρία σχολικού εκφοβισμού, ότι «ο μεγαλωμένος στα πούπουλα της εξουσίας, δέχτηκε μπούλινγκ γιατί του άδειασαν την τσάντα».

«Βιαστικά, αγχωτικά, χωρίς καν να περιμένει τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής την οποία η ίδια σύστησε!», όπως σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατήρησε, με φόντο τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση πως «οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη, εντείνουν την αντιδραστικότητα», προαναγγέλλοντας, στον αντίποδα, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για το θέμα, από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μέτρων, όπως:

1. Ψυχολόγος με διδακτική ώρα σε κάθε σχολείο, ακριβώς όπως ο γυμναστής και ο καθηγητής των καλλιτεχνικών.

2. Επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο.

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολιάζοντας πως «μιλάει η κυβέρνηση για πολιτική του lifestyle και έλλειψη προτάσεων». «Λοιπόν, θα ακούν από εμάς προτάσεις για τα πάντα – όπως τώρα για την ασφάλεια.

Προτάσεις από ειδικούς, όχι από πολιτικάντηδες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική