Πολιτική

Κασσελάκης για Μέση Ανατολή: Καταδικάζω την επίθεση – Συντάσσομαι με τη στάση του Μπάιντεν

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσσελάκης παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν». Στην ίδια ανάρτηση τονίζει ότι καταδικάζει  χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού».

Ταυτόχρονα, όπως λέει, ο ίδιος συντάσσεται με τη στάση του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαμήνυσε πως ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

Οι 🇺🇳 & 🇪🇺 πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική