Πολιτική

Κασσελάκης: Υιοθετεί κορώνες ευρωβουλευτών που συγκρίνουν την Ελλάδα με την… Ουγγαρία του Όρμπαν

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υιοθετώντας την ακραία προσβλητική ρητορική για την Ελλάδα που επιστρατεύει μερίδα ευρωβουλευτών. 

Στο βίντεο διάρκειας 2.14″ που έχει αναρτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις από την Ευρωβουλή ανάμεσα στις οποίες είναι και οι χθεσινές προσβλητικές αναφορές της Ολλανδής ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ξέρω ότι ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ξέρω ότι σας απασχολούν πιο πολύ η ακρίβεια και τα ρημαγμένα νοσοκομεία από ότι οι θεσμοί. Διότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του και προσθέτει:

«Αλλά οι θεσμοί είναι η Δημοκρατία μας. Οι θεσμοί είναι η Ηθική της πατρίδας μας.
Δείτε μαζί μου τι λένε στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τους Ελληνικούς θεσμούς.

Δείτε ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Δεν είναι απλή απαξίωση.
Είναι εξευτελισμός.
Είναι η αλήθεια που σας κρύβει το πέπλο της προπαγάνδας.

Σήμερα σηκώνουμε το πέπλο λοιπόν.
Και λέμε στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες δεν είμαστε έτσι.
Οι θεσμοί θα αναπνεύσουν και πάλι. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα».

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Όπως είναι γνωστό, την τετάρτη στο ευρωκοινοβουλιο σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάμεσα στην ευρβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ. Στις αιτιάσεις της τελευταίας κατά της χώρα, η κα Ασημακοπούλου απάντησε πως «κάποιοι εμμονικά επιμένουν να δυσφημούν την Ελλάδα για προσωπικό όφελος και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», εισπράττοντες μάλιστα τα εύσημα του ΕΛΚ.

Η αντίδραση του ΕΛΚ 

Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θανάσης Μπακόλας συνεχάρη, μέσω ανάρτησης στο Twitter, την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για την αντίδρασή της στις αναφορές της Ολλανδής ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελτ για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

«Τεράστια συγχαρητήρια στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και επίσης έριξε τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό που δεν πάει καλά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ένα πράγμα είναι σαφές – χρειαζόμαστε καλούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους να εκπροσωπούν τους πολίτες μας. Όπως κάναμε πάντα σαν το πραγματικό λαϊκό κόμμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει προσηλωμένο σε αυτό το σκοπό» έγραψε ο κ. Μπακόλας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική