Πολιτική

Καστελόριζο: Τι λένε οι Τούρκοι για το τρολάρισμα του Α/ΓΕΕΘΑ με το «Παπανικολής»

Τι γράφουν Sozcu και Milliyet για την «αόρατη» παρουσία του ελληνικού υποβρυχίου στο Καστελόριζο

Με το χθεσινό «τρολάρισμα» του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για το υποβρύχιο «Παπανικολής» που, όπως σχολίασε στο Facebook, «αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης» στο Καστελόριζο χωρίς ν’ αντιληφθούν το παραμικρό οι Τούρκοι, ασχολείται δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu.

«Ενώ η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά φρεγατών από την Γαλλία, αποκαλύφθηκε πως ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε το υποβρύχιο Παπανικολής στις ακτές της περιοχής Κας της Αττάλειας» αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό υποβρύχιο ήταν… θεατό από τα τουρκικά παράλια και μάλιστα «κάτοικοι του Κας το φωτογράφισαν όταν αναδύθηκε σ’ απόσταση περίπου 1 μιλίου από την ακτή» σημειώνει.

Η Sozcu αναφέρει πως ο Φλώρος δημοσιοποίησε φωτογραφίες του υποβρυχίου Παπανικολής στο Καστελόριζο, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αναδύθηκε επιβλητικά έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελόριζο, δημιουργώντας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας, «διευκολύνοντας» έστω και έτσι την αγωνιώδη προσπάθεια εκείνων που επιχειρούν να το εντοπίσουν. Τα Υποβρύχιά μας παραμένουν οι «Αθέατοι» Άοκνοι φρουροί του Αιγαίου, με τα περισκόπιά τους να παρακολουθούν τα πάντα».

Σε χθεσινό δημοσίευμα για τη σύλληψη δύο Τούρκων φυγάδων, φερόμενων μελών της FETO, στο Καστελόριζο, η Sozcu δημοσίευσε φωτογραφία του ελληνικού υποβρυχίου, ανάμεσα στο νησί και στα τουρκικά παράλια.


15

Milliyet: «Ελληνικό υποβρύχιο κάτω από τη μύτη μας»

Την παρουσία ελληνικού υποβρυχίου στο Καστελόριζο, σχολίασε και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Milliyet, με τίτλο : «Ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Απόσταση από την Τουρκία 3 χλμ». Η εφημερίδα σημειώνει πως : «H Αθήνα, που κινείται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αγόρασε τρεις νέες φρεγάτες από τη σύμμαχό της Γαλλία. Πανηγυρίζοντας για τη συμφωνία τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν φωτογραφίες ελληνικού υποβρυχίου στο Καστελόριζο».


12__1_


16

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική