11 Ιουλίου 2020

Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο μεσάζων στο deal με τη Σαουδική Αραβία

Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΘΕΜΑΤΟΣ, o Bασίλης Παπαδόπουλος, που φέρεται να εμφανίζεται ως μεσάζων στην πολύκροτη υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και για τον οποίο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται πως είναι εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει μεγάλη προϊστορία με τις τελωνειακές Αρχές, ενώ από το 2014 έχει καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα για λαθρεμπορία, με βάση την απόφαση 517/2014 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι πριν και πριν μία εβδομάδα μόλις, το όνομα «Βασίλης Παπαδόπουλος» και η επωνυμία της εταιρείας «Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε.» με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, που «φιγουράρουν» κάτω από τις υπογραφές που μπήκαν στη συμφωνία του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη Σαουδική Αραβία, ασφαλώς ήταν άγνωστα σε πολλούς.
Στα μέσα του 2003 ξεκινούσε από το ΣΔΟΕ μια διεθνής έρευνα σε Ελλάδα και Σερβία, που επεκτάθηκε στην Ελβετία αλλά έφτασε μέχρι και σε εταιρείες… στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Η έρευνα έμελλε, όμως, να καταλήξει προσφάτως -αν και μετά από αρκετά χρόνια- στη Θεσσαλονίκη και στην τελεσίδικη καταδίκη του κυρίου Βασιλείου Παπαδόπουλου από το Διοικητικό Εφετείο το οποίο, αφού εξέτασε σε βάθος και «επί της ουσίας» την υπόθεση, επικύρωσε -και σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης- ότι βαρύνεται για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Και για τον λόγο αυτό, του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους πάνω από 340.000 ευρώ.Ελλάδα