Ελλάδα

Καταδικάστηκε ο Χρυσαυγίτης που είχε δώσει συνέντευξη στο channel 4 και έλεγε για επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών

plomaritis-660.jpg

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο στον πρώην υποψήφιο βουλευτή της ΧΑ Αλέξανδρο Πλωμαρίτη για τα όσα είπε δημόσια σε καφενείο του Αγίου Παντελεήμονα σε βάρος αλλοδαπών μπροστά στην ανοιχτή κάμερα του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση.

Ο Πλωμαρίτης κρίθηκε ένοχος για παρακίνηση σε πράξεις βίας σύμφωνα με τον ρατσιστικό νόμο του 1979 και γι αυτό η ποινή είναι μικρότερη. Ο Πλωμαρίτης καταδικάστηκε βάσει του παλιού νόμου γιατί εισήχθη σε δίκη πριν από την ψήφιση του νέου .

«Δεν έδωσα καμία συνέντευξη στο channel 4» είπε στην απολογία του μας συστήθηκε ως φοιτητής και θα έκανε μία εργασία. «Πήγαμε μαζί στη λαϊκή όπου μοίραζα φυλλάδια για τον προεκλογικό μου αγώνα. Οταν φτάσαμε στο καφενείο του είπαμε να κλείσει την κάμερα. Ημαρτον δηλαδή επειδή είμαστε Χρυσή Αυγή θα καταδικαζόμαστε όλοι. Δεν αντέχω άλλο, κάναμε πλάκα, μας έκανε γελοίες ερωτήσεις και εμείς του κάναμε πλάκα. Μας ακούτε και στο βίντεο, γελάμε».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι συνυπάρχει αρμονικά με τους αλλοδαπούς στην περιοχή και ότι μάλιστα είναι ένοικοι της πολυκατοικίας που διαμένει και τους βοηθάει. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Κώστας Γεωργούσης υποστήριξε ότι μόνο πλάκα δεν γινόταν στο καφενείο και ότι από το υλικό που έχει τραβήξει και προσκομίσει στη δικαιοσύνη προκύπτει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν και έκαναν επιθέσεις στους αλλοδαπούς λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα