Πολιτική

Καταγγελία Φλωρίδη: Μεταφέρθηκαν χιλιάδες μουσουλμάνοι από την Γερμανία στη Ροδόπη με έτοιμα ψηφοδέλτια

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τα γεγονότα στη Ροδόπη και την καταγγελλόμενη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, έκανε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο μια καθαρή παρέμβαση του προξενείου, κόντρα όπως λέει στη Συνθήκη της Λοζάνης.

«Έχουμε πια, μια καθαρή, καθαρότατη παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λοζάνης», τόνισε και έβαλε και μια άλλη διάσταση στο θέμα.


Καταγγελία Φλωρίδη: Μεταφέρθηκαν μουσουλμάνοι από την Γερμανία στη Ροδόπη με έτοιμα ψηφοδέλτια

«Τι άλλο έχει γίνει που δεν το ξέρουμε εδώ, αλλά έχει γίνει», είπε και ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν οργανωμένα χιλιάδες μουσουλμάνοι από την Γερμανία στη Ροδόπη με έτοιμα ψηφοδέλτια, για να ψηφίσουν τους εκλεκτούς του προξενείου στη Ροδόπη.

«Έγιναν οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από την Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν. Οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στην Γερμανία, όπως είναι και Έλληνες στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται», ανέφερε συγκεκριμένα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ήρθαν μόνοι τους, ο Γιώργος Φλωρίδης διερωτήθηκε, «χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια;»

Την καταγγελία μάλιστα επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ. «Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Ιμάμ είπε χαρακτηριστικά πως υπήρξαν «25 χιλιόμετρα, αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον νομό Ροδόπης».

«Να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Έρχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική