Ελλάδα

Καταγγελία Ρακιντζή: Βρίσκω εμπόδια στους ελέγχους επωνύμων -Τι είπε στη Βουλή

rakintzis660_3_2.jpeg

Λίγους μίνες μετά τη δημοσιοποίηση της  έκθεση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για τα πεπραγμένα σε αυτή, ο Λέανδρος Ρακιτζής ενημερώνοντας σήμερα την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε λόγο για ιδιότυπη «ασυλία»  επωνύμων και  μίλησε για εμπόδια που τίθενται στο έργο του όσον αφορά στον έλεγχο τους. Ωστόσο, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης   δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Το θέμα προκύψει μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα ο οποίος  έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους».

Απαντώντας ο κ. Ρακιτζής είπε χαρακτηριστικά «Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω. Υπάρχει τάση για εμπόδια, γραφειοκρατικά, κλπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα; Βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα. Δεν μπορώ να κάνω έφεση στο βούλευμα. Δεν ελέγχω το ποινικό. Στην προσπάθεια που κάνω κατά των επωνύμων βρίσκω εμπόδια. Δεν μπορώ όμως να κατονομάσω υποθέσεις», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα