1 Αυγούστου 2021

Καταρρέει η μετοχή της ΔΕΗ – Θεοδωρικάκος: «Πρόκειται για μεγάλη ωρολογιακή βόμβα»

Η μετοχή της ΔΕΗ κατέγραφε στις 12 το μεσημέρι απώλειες που φτάνουν το 11% στο Χρηματιστήριο, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για την άκρως ανησυχητική εικόνα που εμφανίζουν τα μεγέθη των πρώτων μηνών του έτους. Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα εμφανίζουν την ΔΕΗ να βρίσκεται σε αναζήτηση κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του μήνα, ενώ αναλυτής ανέφερε στο Reuters ότι η αγορά ανησυχεί επίσης για το εάν η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχει χρόνο να βοηθήσει τη ΔΕΗ.  

Μέσα σε αυτό το ανησυχητικό κλίμα για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι «Υπάρχει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ΔΕΗ. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες αυτό, η ΔΕΗ έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας».

«Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η ΔΕΗ» εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση ότι το 2018 έκλεισε με ζημιές ενός δισ. ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τη ΔΕΗ. Ένα δισ. έλλειμμα τη στιγμή που παρέλαβαν τη ΔΕΗ το 2014 με 80-90 εκατ. κέρδη» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Η κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική, θα πρέπει να υπάρξουν οι λύσεις με τις οποίες να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία», υποστήριξε.

«Εάν στις 7 Ιουλίου το βράδυ δεν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Είναι τόσο άσχημη η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, σήμερα, είναι τόσο άσχημη, είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αν θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σας έλεγα πριν θα χειαστεί η επιστράτευση -να μου επιτραπεί η λέξη- όλων των δημιουργικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας».Πολιτική