Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Προφανώς δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι «Πρωταγωνιστές» συνάντησαν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο «καταφύγιό» της, στις παρυφές της Ροδόπης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε να συζητά μαζί της στο λιτό θρακιώτικο σπίτι της, συνέχισε στα αγαπημένα μέρη της παιδικής της ηλικίας, εκεί που για πολλούς ακόμα είναι «η εγγονή του Χρηστάκη», για να καταλήξει στο Προεδρικό γραφείο της, στην Ηρώδου Αττικού.

Σε ερώτηση για τα όνειρά της και αν σκεφτόταν ότι θα γίνει ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε: «Προφανώς όχι. Ο πατέρας μου, μάλιστα, δεν με πίεσε ποτέ, ούτε για τη Νομική, που επέλεξα. Εγώ όμως τη διάλεξα και στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Νομίζω ότι το οικογενειακό περιβάλλον πολλές φορές επηρεάζει. Ναι, ίσως υποσυνείδητα επηρεάστηκα κι εγώ».

View this post on Instagram

A post shared by Σταύρος Θεοδωράκης (@stavrostheodorakis)

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν οι μειονότητες στη Θράκη αλλά και το δυστύχημα στα Τέμπη και τη Δικαιοσύνη. «Οι δικές μου μνήμες έχουν να κάνουν μόνο με την αρμονική συνύπαρξη. Αυτά που λέτε βέβαια έχουν ιστορικά καταγραφεί, θεωρώ όμως ότι εδώ και δεκαετίες η Πολιτεία συμπεριφέρεται σε όλους ισότιμα και δίνει σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες» είπε αναφερόμενη στις μειονότητες στη Θράκη ενώ για τα Τέμπη δήλωσε: «Από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη. Θέλω να πιστεύω πως ναι, θα αποδοθεί Δικαιοσύνη, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς. Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει. Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη».

View this post on Instagram

A post shared by Σταύρος Θεοδωράκης (@stavrostheodorakis)

View this post on Instagram

A post shared by Σταύρος Θεοδωράκης (@stavrostheodorakis)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική