Πολιτική

Κατεχόμενα: Δεκτή από τον Τατάρ η παραίτηση της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους

Μετά την παραίτηση της «κυβέρνηση», ο κ. Τατάρ θα κληθεί να παραδώσει εκ νέου την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε ένα μέλος της παράνομης «βουλής»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ έκανε δεκτή την παραίτηση της τρικομματικής λεγόμενης «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», ο Τατάρ έκανε δεκτή την «παραίτηση» που υπέβαλε χθες ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου.

Πριν την κοινοποίηση της νέας απόφασης του κ. Τατάρ, ο κ. Σουτζούογλου έσπευσε στο «προεδρικό» μεγαρο όπου συνομίλησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του. Καθοδόν στα γραφεία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ο κ. Σουτζούογλου δεν προέβη σε δηλώσεις. Προηγουμένως, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν έχει σχέση με τις νέες πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Η λεγόμενη «προεδρία» αναμένεται να τοποθετηθεί επί του ζητήματος με γραπτή ανακοίνωση. Μετά την παραίτηση της «κυβέρνηση», ο κ. Τατάρ θα κληθεί να παραδώσει εκ νέου την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε ένα μέλος της παράνομης «βουλής».

Η τρικομματική «κυβέρνηση» που σχηματίστηκε στα κατεχόμενα μετά τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές», βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες αντιμέτωπη με μια μεγάλη κρίση. Η κρίση αφορούσε την ανοιχτή αντιπαράθεση του «πρωθυπουργού» με τον «υπουργό οικονομικών», Σουνάτ Ατούν σχετικά με την διαχείριση ζητημάτων που αφορούν την οικονομική κρίση στα κατεχόμενα.

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν την «παραίτηση» της «κυβέρνησης» του, ο κ. Σουτζούογλου μετέβη στην Άγκυρα όπου υπέγραψε το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο» με την τουρκική κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική