Πολιτική

Καβγάς για τα υβριστικά συνθήματα μέσω Πούτιν στο συνέδριο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Με την Ελλάδα να παραμένει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, στα ύψη εκτοξεύτηκε χθες το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν πυρά εν μέσω πολιτικού καύσωνα, δηλαδή με φόντο τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ, αλλά και την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022, που διοργάνωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στο Γουδή.

Εκεί, ο κ. Τσίπρας απάντησε στην αποστροφή του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με το δίλημμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας πως «όσο και αν επινοεί ο πρωθυπουργός των συμφερόντων, διλήμματα της συμφοράς, ας το γνωρίζει από τώρα, ένα θα είναι το δίλλημα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Και το δίλλημα θα είναι: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και… κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος», ενώ απηύθυνε ταυτόχρονα προσκλητήριο στην νέα γενιά να προσέλθει στις επόμενες, εθνικές κάλπες ως δύναμη ανατροπής.

«Τα έχετε ακούσει τα συνθήματα»

Συγκεκριμένα, «αρέσει δεν αρέσει σ’ εκείνους που ελέγχουν σήμερα τη χώρα, τις ζωές μας, και όπως αποδείχτηκε εσχάτως και τα τηλέφωνά μας, η νέα γενιά σε αυτόν τον τόπο εξακολουθεί να ονειρεύεται, εξακολουθεί να διεκδικεί, εξακολουθεί να αγωνίζεται, εξακολουθεί να μη δέχεται την “κανονικότητα” του καθεστώτος τους» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ο ίδιος ότι η νεολαία «σε κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο εκφράζει τη μεγάλη δυσφορία της απέναντι σ’ αυτό το καθεστώς που συνθλίβει τα όνειρα και τη ζωή της. Πολλές φορές αυτό το κάνει με τρόπο οργίλο, ίσως και απολίτικο, γηπεδικό θα έλεγε κανείς. Τα έχετε ακούσει τα συνθήματα».

Σε αυτό το κλίμα, άμεση και σφοδρή υπήρξε η αντίδραση από πλευράς του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι «με γνώση, με ενσυναίσθηση και πατριωτισμό ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο εξόδου από τις κρίσεις και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία αυτή». «Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, όπως επιβεβαίωσε κι απόψε, δεν έχει κανένα σχέδιο και καμιά γνώση. Μόνο παρωχημένα συνθήματα, ψέματα και εύκολες αερολογίες», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας, στην ανάγκη διασφάλισης της πατρίδας, στην απαίτηση των πολιτών για συνέχιση και εμβάθυνση της ουσιαστικής στήριξής τους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, και στην ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των νέων», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με γνώση, με ενσυναίσθηση και πατριωτισμό ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο εξόδου από τις κρίσεις και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία αυτή. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, όπως επιβεβαίωσε κι απόψε, δεν έχει κανένα σχέδιο και καμιά γνώση. Μόνο παρωχημένα συνθήματα, ψέματα και εύκολες αερολογίες. Οι πολίτες, συγκρίνοντας τους λόγους και τα έργα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, έχουν μια λογική επιλογή: τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια.

Σάλος στα social media

Νωρίτερα, παλιρροϊκό κύμα σήκωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022 της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη διάρκεια καλλιτεχνικής εκδήλωσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ εμφανίστηκε σε γιγαντοοθόνη υβριστικό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο, το οποίο συνοδευόταν από μια πελώρια φωτογραφία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πυροδοτώντας εκατοντάδες σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική