Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Για να υπηρετήσει παραμεθόριο ο Κασσελάκης πρέπει να μην εξαγοράσει την θητεία του

Μεγάλη είναι η συζήτηση αναφορικά με την στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θα είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος παράλληλα θα ντυθεί στα χακί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι θα πάει φαντάρος και πως επιθυμεί να υπηρετήσει στην παραμεθόριο.

Ωστόσο, μιλώντας στο OPEN, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι για να μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να πάει παραμεθόριο θα πρέπει να υπηρετήσει και τους 6 μήνες. Δηλαδή, να μην εξαγοράσει την υπόλοιπη θητεία του.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvw0w96feeu1)

Σημείωσε ότι αν υπηρετήσει μόνο 20 μέρες, διότι έχει αυτό το δικαιώμα, θα παραμείνει στο κέντρο των νεοσυλλέκτων. Εφόσον όμως επιλέξει να ολοκληρώσει την θητεία του, τότε μπορεί στην πρώτη μετάθεση να μεταφερθεί από το κέντρο των νεοσύλλεκτων στην παραμεθόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν κάτοικος εξωτερικού για περισσότερα από 11 χρόνια. Όμως, εφόσον πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα πρέπει να καταταγεί στον στρατό. Καθώς είναι 35 ετών, έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει την θητεία του και να βάλει τα χακί μόνο για 20 μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταταγεί στη επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή το πιθανότερο τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική