Πολιτική

Κεφαλογιάννης για τα F-35: Σπουδαία ημέρα για την Εθνική μας Άμυνα

Για «μια σπουδαία ημέρα για την Εθνική μας Άμυνα» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας το «πράσινο φως» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πώληση έως και 40 μαχητικών F-35 στην Ελλάδα και στο μεγάλο δωρεάν πακέτο εξοπλισμών που συνοδεύει τη συμφωνία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει ότι με την επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται ότι «οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που υπήρξαν ποτέ.».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα επιβεβαιώνει και ενισχύει τον ρόλο της ως περιφερειακός ηγέτης, πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ενώ ενισχύεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

«Η Πατρίδα μας, με κινητήρια δύναμη την διπλωματία και τις συμμαχίες της, το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων έχει κεντρικό και καίριο ρόλο στον δυτικό κόσμο», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Μια σπουδαία ημέρα για την Εθνική μας Άμυνα, μια ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επιστολή του Υπουργού…

Posted by Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης / Giannis A. Kefalogiannis on Saturday, January 27, 2024

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Μια σπουδαία ημέρα για την Εθνική μας Άμυνα, μια ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που υπήρξαν ποτέ.

Η Ελλάδα αποκτά έως και 40 μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F-35. Παράλληλα, αποκτούμε δωρεάν από τα αμερικανικά αποθέματα, φρεγάτες, μεταγωγικά C-130, θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία αμυντικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική