18 Ιουνίου 2021

Κεραμέως: Θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος

«Παιδί χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνει στην τάξη», ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως

Μάσκες μίας χρήσης, θα χορηγηθούν, στους μαθητές, που έλαβαν μάσκες μεγάλων διαστάσεων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως. 

Η υπουγός Παιδείας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «αστοχία» όσον αφορά το τι συνέβη με ορισμένες από τις μάσκες που παραδόθηκαν στα σχολεία τη Δευτέρα.

Σχολιάζοντας τα περιστατικά με τους αρνητές της μάσκας, επανέλαβε ότι κανένα παιδί δε θα μπαίνει στο μάθημα χωρίς μάσκα υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί συνολικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας».

Για τον ξυλοδαρμό καθηγητή από πατέρα μαθητή στα Χανιά, η υπουργός Παιδείας προειδοποίησε ότι:

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες».

Επανέλαβε ότι αναμένεται να υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία, ωστόσο, κατά την ίδια είναι σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους.Πολιτική