Πολιτική

Κεραμέως: Θλιβερός ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Εκρηκτικοί διάλογοι ανάμεσα σε Κεραμέως και Φίλη – Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Για «θλιβερό λαϊκισμό» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Με αφορμή της καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι αποκλεισμού «αριστούχου» υποψηφίου από τα πανεπιστήμια λόγω τις ελάχιστης βάσης εισαγωγής η κ. Κεραμέως εξήγησε πως ο συγκεκριμένος μαθητής δεν «κόπηκε» αλλά εισάγεται στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Πατρών και Ιωαννίνων.

Η υπουργός επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο των ειδικών μαθημάτων για ορισμένες σχολές για να εξηγήσει: «Ο συγκεκριμένος μαθητής έγραψε 13,6 στο ειδικό μάθημα του σχεδίου ενώ η βάση ήταν 14. Αυτός είναι ο λόγος που δεν περνάει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αλλά σε Αρχιτεκτονικές άλλων πόλεων». Χαρακτήρισε μάλιστα ψευδές το επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ περί δεκάδων χιλιάδων μαθητών οι οποίοι μένουν εκτός ΑΕΙ τονίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός είναι 9.400 σε σχέση με πέρσι. «Ναι είναι τόσοι γιατί αποφασίσαμε να υπάρχουν ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια» τόνισε. Η τοποθέτηση της κυρίας Κεραμέως προκάλεσε την αντίδραση του κ. Νίκου Φίλη που επέμεινε λέγοντας «κόψατε αριστούχο».

Η υπουργός ανταπάντησε: «Λέτε ψέματα. Είναι ψέμα ότι κόπηκε. Γιατί συνεχίζετε; Είναι ψέμα. Δεν περνάει σε άλλη πόλη; Γιατί λέτε ψέματα;».

Ο έντονος διάλογος μεταξύ Κεραμέως και Φίλη συνεχίστηκε όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τον λόγο και επέλεξε να επιτεθεί στην υπουργό με προσωπικές αναφορές ακόμα και για τα παιδιά της

Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδία που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδία από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας… Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 16,43. Ποιος αποκλείει τα παιδία; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο.

Ν. Κεραμέως: μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής

Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών

Ν. Κεραμέως: δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε

Β. Διγαλάκης (πρόεδρος): παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής

Ν. Φίλης: ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα

Ν. Κεραμέως: τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν

Ν. Φιλης: είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγεται με ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Εγκρίθηκε επι της αρχής το νομοσχέδιο

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ενέκριναν επι της αρχής το προωθούμενο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Υπερ ψήφισε η ΝΔ ενώ Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λυση και ΜεΡΑ25 επιφυλάχθηκαν για την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική