23 Οκτωβρίου 2021

Kι άλλο μέλος της «17Ν» εκτός Κορυδαλλού -Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός

xrist-xhros-08Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στις Φυλακές Χαλκίδας, το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εκκένωσης των Φυλακών Κορυδαλλού από βαρυποινίτες.

Η μεταγωγή του συνέβη μόλις λίγες ημέρες μετά και από τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές Φυλακές Βόλου.

Σύμφωνα, με το υπουργείο Δικαιοσύνης οι φυλακές Κορυδαλλού « μετατρέπονται βήμα βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωση τους». Μάλιστα τονίζουν ότι πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι η μεταγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές.

Η ποινή, οι άδειες και οι τρομοκρατικές ενέργειες

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 6 φορές ισόβια και 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Καταδικάστηκε για συμμετοχή σε έξι δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες.

Από τις φυλακές είχε ήδη λάβει έξι φορές άδεια. Ωστόσο την 7η φορά που του χορηγήθηκε άδεια αποφάσισε να μην επιστρέψει στις φυλακές. Ηταν στις 6 Ιανουαρίου του 2014. Τελικά συνελήφθη ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου του 2015.
Το διάστημα που ήταν φυγάς συμμετείχε σε σειρά τρομοκρατικών ενεργειών όπως αποστολές «τρομοδεμάτων» αλλά και το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που στόχευε στην ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδράσουν οι καταδικασθέντες ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».Ελλάδα