Πολιτική

Κικίλιας: Αύξηση 140% στις τουριστικές εισπράξεις σε σχέση με το 2020

Ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησε η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό

Την αντοχή του ελληνικού τουρισμού την περίοδο της πανδημίας επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, «η ταξιδιωτική κίνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε περισσότερο από 90% σε σχέση με το 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 140%, ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8,033 δις ευρώ, 5 δις παραπάνω από το αντίστοιχο πλεόνασμα του 2020 και όταν κλείσει το έτος θα δούμε ότι ξεπεράσαμε κατά πολύ τα 10 δισ. Υπενθυμίζω ότι οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για έσοδα της τάξης των 5-6 δις ευρώ».

Ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέφερε ότι ήδη ξεκίνησε η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό στο εξωτερικό ενώ θα ακολουθήσει «η καμπάνια για τον εσωτερικό τουρισμό και μετά για το city break, ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η θερινή περίοδος φέτος θα ξεκινήσει από το Μάρτιο για όσους προορισμούς μπορούν, κυρίως λόγω κλίματος, να το υποστηρίξουν. Και με μεγάλη αισιοδοξία στις επαφές μας με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, τους tour operators, τις εταιρείες κρουαζιέρας, βλέπουμε αύξηση διαθεσιμότητας, πτήσεων, δρομολογίων, προορισμών».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική