29 Σεπτεμβρίου 2020

Κικίλιας: Ενότητα και σοβαρότητα για τη γιορτή του Πολυτεχνείου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Ενότητα και σοβαρότητα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων.

«Τρεις ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες και σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως «η γιορτή του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, μετά από μία επταετή σκοτεινή περίοδο».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «η περαιτέρω προσπάθεια αποσυμβολισμού της με επεισόδια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας και τη δημοκρατική μας πίστη».

Σημειώνει ακόμη πως «στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα επειδή κάποιοι έχουν υποχρεώσεις και συγκεκριμένα οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας που υποχρεούνται να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων μας».

Καταλήγοντας τονίζει πως «όλοι πλέον θα κριθούμε από το πόσο κατανοούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις υποχρεώσεις».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κικίλια:

«Τρεις ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες και σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.
Η γιορτή του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, μετά από μία επταετή σκοτεινή περίοδο.
Αποτελεί τη γιορτή της Δημοκρατίας μας και το σύμβολο των αξιών της, δηλαδή της ελευθερίας, της πολυφωνίας, της ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, αλλά και της προστασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.
Η περαιτέρω προσπάθεια απoσυμβολισμού της με επεισόδια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας και τη δημοκρατική μας πίστη, όπου έχουμε επενδύσει όλες τις ελπίδες μας για την προκοπή και την ευημερία μας.
Στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα επειδή κάποιοι έχουν υποχρεώσεις, και συγκεκριμένα οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας που υποχρεούνται να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων μας.
Ευθύνη όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και να τιμήσουμε τη γιορτή – όπως της αρμόζει- με ενότητα και σοβαρότητα, έχοντας κατά νου πρωτίστως τις υποχρεώσεις που αναλογούν στον καθένα μας για το σήμερα και για το αύριο.
Όλοι πλέον θα κριθούμε από το πόσο κατανοούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις υποχρεώσεις».Πολιτική