Πολιτική

Κικίλιας για το «Turkaegean»: Οι πολλοί Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά απαντούν μόνοι τους

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως η Ελλάδα είναι ο πρώτος προορισμός για τουρίστες από Γαλλία και Ιταλία – Επανέλαβε πως η ελληνική πολιτεία  θα απαντήσει νομικά στην υπόθεση «Turkaegean»

«Η Ελλάδα είναι φέτος ο νούμερο 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες από Γαλλία και Ιταλία» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Open, επισημαίνοντας ότι- παρά το παγκόσμιο ασταθές περιβάλλον- τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που βλέπουμε στις αφίξεις τουριστών αλλά και στις ταξιδιωτικές δαπάνες αποτελούν προϊόν σκληρής δουλειάς και ενός προσεκτικά μελετημένου σχεδιασμού που προηγήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην υπόθεση «Turkaegean», λέγοντας πως «Στα νησιά μας έχουμε τόσους πολλούς Τούρκους τουρίστες, άρα ο τουρκικός λαός απαντά μόνος του. Η ελληνική πολιτεία βέβαια θα απαντήσει νομικά. Ετοιμάζεται ήδη νομική απάντηση με εντολή της κυβέρνησης από το υπουργείο Εξωτερικών».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cl4xn9ozpp9l)

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το success story της χρονιάς είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στην Αθήνα και στους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα με Αμερικανούς high spenders ταξιδιώτες.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή μόνο 0,5% κάτω σε αφίξεις σε σχέση με το 2019 στο “Ελ. Βενιζέλος” και 23% πάνω στα αεροδρόμια της Fraport, τα περιφερειακά αεροδρόμιά μας. Και τα στοιχεία που έχουμε από τον Μάιο και τον Ιούνιο δείχνουν ότι έχουμε σαφή αύξηση και στα έσοδα από τον τουρισμό» είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι ο εμπορικός κόσμος και η εστίαση, οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή που δίνουν τα προϊόντα τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να ενισχυθούν σημαντικά από την αύξηση των τουριστικών ροών και να ενισχυθεί η μέση ελληνική οικογένεια. «Επίσης ενδυναμώνουμε και τον κατασκευαστικό τομέα καθώς 8 στις 10 επενδύσεις στην Ελλάδα έρχονται από τον τουρισμό. Όπως βλέπετε, λοιπόν, δεν είναι η μονοκαλλιέργεια. Ο τουρισμός είναι μια πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα και αποτελεί το 25% του ΑΕΠ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι το τέλος της σεζόν που θα είναι Δεκέμβρης, προκειμένου να γεμίσουμε τις τσέπες των Ελλήνων. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Αυτό ζήτησε ο Πρωθυπουργός, αυτή είναι η εντολή, αυτό κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, αναφορικά με το voucher των 150 ευρώ, ο υπυοργός Τουρισμού είπε πως «η πλατφόρμα ανοίγει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική