29 Ιανουαρίου 2023

Κλειστά σχολεία-κορωνοϊός: Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι Πανελλαδικές λέει η Κεραμέως

Ανοιχτό να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων μετά τις 14 ημέρες – Υπάρχει ενδεχόμενο να ματαιωθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Αν χρειαστεί θα παραταθεί και η διδακτική χρονιά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν η χρειαστεί, να μετακινηθεί ακόμα και η ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων άφησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν ακόμα και οι πανελλαδικές»’, ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός, ενώ όπως είπε, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Λάβαμε μια απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους, για να προστατέψουμε μαθητές, καθηγητές και φοιτητές. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε η υπουργός αναφερόμενη στο κλείσιμο για 14 ημέρες των σχολείων.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας «κλείσαμε τα σχολεία για να προλάβουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Είμαστε έτοιμοι στο υπουργείο Παιδείας για ολα τα σενάρια».

Η Νίκη Κεραμέως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί να κλείσουν για παραπάνω διάστημα τα σχολεία. «Αυτή τη στιγμή η αναστολή είναι για 14 ημέρες. Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε στιγμή. Πριν τη λήξη των 14 ημερών, θα το εξετάσουμε πάλι. Υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια», ανέφερε.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονια».

Η υπουργός εξήγησε ότι αυτό θα γίνει είτε με τη μείωση της ώρας διδασκαλίας, σε μισάωρα, είτε με την αναμόρφωση του διδακτικού ωραρίου και την περικοπή περιπάτων. «Αν πάμε σε περισσότερες ημέρες, θα δούμε ενδεχομένως την παράταση της διδακτικής χρονιάς ή την μείωση της ύλης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.Πολιτική