Πολιτική

«Κλειστό» γεύμα Μητσοτάκη – Σι Τζινπίνγκ με συμμετοχή 12 ιδιαίτερων προσκεκλημένων

Το γεύμα  θα γίνει στη μια το μεσημέρι στο Διόνυσο - Δείτε ποιοι θα παραβρεθούν

Μεσημεριανό «κλειστό» γεύμα, με τη συμμετοχή 12 ιδιαίτερων προσκεκλημένων, παραθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr»,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, για την υπογραφή δεκαέξι συμφωνιών επιχειρηματικού, κυρίως  ενδιαφέροντος.

Το γεύμα που θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες,  στη μια το μεσημέρι στο Διόνυσο, αποτελεί σαφώς μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά και ουσία, καθότι οι καλεσμένοι δεν έχουν επιλέγει τυχαία, σηματοδοτώντας τις επενδύσεις και τις σχέσεις της νέας εποχής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα, από επιχειρηματικής πλευράς, θα συμμετέχουν:

-Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής 

-Μελίνα Τραυλού, εφοπλίστρια 
-Λασκαρίδης Παύλος, εφοπλιστής  
-Μιχάλης Λεμπιδάκης,  Πλαστικά Κρήτης 
-Γιάννενα Αγγελόπουλου, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Επιτροπής 2021

-Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, επένδυση στο Costa Navarino

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και από τις δυο χώρες, επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον κλάδο του τουρισμού αλλά και στον ναυτιλιακό, με τις Κινεζικές επενδύσεις, να εστιάζουν, όπως όλα δείχνουν, στους εν λόγω τομείς.

Ενδεικτικό, πως η Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες, όπου, υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ στην επόμενη φάση περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ και νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις κατοικίες, υπολογίζονται στα 250 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχουν:

– Ο κύριος Θάνος Δημόπουλος,  πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 
– Η υπουργός Πολιτισμού, Λινα Μενδώνη .
– Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας.
– Η Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου,  διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική