7 Δεκεμβρίου 2022

Κλοπή πίνακα Πικάσο – Μενδώνη: Κακώς συνέβη η πτώση

«Η αστυνομία τήρησε όλη την διαδικασία», είπε η υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Κακώς συνέβη. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την πτώση του πίνακα του Πικάσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

Απαντώντας στη δριμεία κριτική που δέχθηκε η υπουργός από την αξιωματική αντιπολίτευση για τον χειρισμό του ζητήματος, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι η Αστυνομία «τήρησε όλη την διαδικασία».

Ακόμη, τόνισε, δίνοντας απάντηση στα περί επικοινωνιακής φιέστας που της καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πως «δεν υπήρχαν οι πίνακες στον χώρο, την ώρα της συνέντευξης Τύπου».

«Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια. Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί εμπειρογνώμονες και ειδικούς προκειμένου να πιστοποιήσει τα ευρήματα. Επομένως η αστυνομία τήρησε όλη τη διαδικασία. Οι πίνακες ακόμα βρίσκονται εκτός της πινακοθήκης, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί όλη η δικονομική διαδικασία και να αποφανθεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής πότε το υπουργείο Πολιτισμού, εν προκειμένω η Εθνική Πινακοθήκη θα παραλάβουν τα έργα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα είπε ότι όταν η Πινακοθήκη παραλάβει το έργο «συντηρητές και ιστορικοί τέχνης θα πάνε στον χώρο όπου φυλάσσονται σήμερα οι πίνακες, προκειμένου να τους πάρουν και να τους πάνε στα εργαστήρια της πινακοθήκης όπου εκεί θα δεχθούν την φροντίδα των συντηρητών στον βαθμό που το έχουν ανάγκη».Πολιτική