Υγεία

Κομοτηνή: Νεκρή ηλικιωμένη από τον ιό του Δυτικού Νείλου

AFF64DB3E5AE8D777459F67D4CC70285.jpgΠρόκειται για ηλικιωμένη η οποία δεν είχε ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, παρόλα αυτά μετά τη μόλυνση και το πέρας λίγων μερών νοσηλείας, κατέληξε στο νοσοκομείο.

Τη ζωή της από το ιό του Δυτικού Νείλου έχασε ηλικιωμένη γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία ήταν ένα από τα συνολικά επτά επιβεβαιωμένα, μέχρι στιγμής, κρούσματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Πρόκειται για ηλικιωμένη η οποία δεν είχε ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, παρόλα αυτά μετά τη μόλυνση και το πέρας λίγων μερών νοσηλείας, κατέληξε στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά επτά κρούσματα του ιού στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εκ των οποίων το ένα στην Ξάνθη, σε ασθενή που εισήχθη με τα συμπτώματα του ιού του δυτικού Νείλου στην παθολογική κλινική και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε το ότι είχε προσβληθεί από τη νόσο και τα υπόλοιπα έξι στην Κομοτηνή.

Ερωτηθείς σχετικά ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως η αναποτελεσματικότητα του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών τα τελευταία χρόνια ευθύνεται για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, δηλώνοντας πως ήδη επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η καταπολέμηση των κουνουπιών τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Υγεία