Ελλάδα

Κοντά στους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μοίρασε δώρα της «Αποστολής» στον αγιασμό

apostoli-ier-660.jpg

Mε την προτροπή «μη σταματάτε να ονειρεύεστε, μη σταματάτε να βάζετε στόχους, όλα είναι στα χέρια σας, έχετε νιάτα και δύναμη και το μέλλον σας ανήκει! » ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε σήμερα στους μαθητές των σχολείων με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε επισκέψεις του, στο 15ο δημοτικό σχολείο Αθηνών και στο 17ο Γυμνάσιο και Λύκειο ΜΕΤΣ όπου και τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Καλατζή και του Δημάρχου Αθηναίων, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις αγωνίες των νέων παιδιών για το μέλλον και τους ζήτησε να μην ξεχνούν πως οι στόχοι τους πρέπει να συντροφεύονται από την αρετή και την αγάπη και όχι τον εγωισμό και την αυταρέσκεια.

«Μην περιφρονείτε, παιδιά μου, πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος, τη δύναμη της Θεϊκής αγάπης. Μόνο αυτή η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, μόνο αυτή η αγάπη μπορεί να δώσει νόημα στα όνειρα σας».

Ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε επίσης την έναρξη του προγράμματος «Αποστολή για τους μαθητές» που περιλαμβάνει την στήριξη των μαθητών του δημοτικού με σχολικά είδη. και αποτελεί, όπως είπε, «ένα δώρο καρδιάς από μαθητές της Αμερικής στους μαθητές της Ελλάδας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διανομή 15.500 σχολικών τσαντών που περιέχουν βασικά σχολικά είδη για παιδιά δημοτικού σχολείου και τα οποία έστειλαν οι μαθητές σχολείων της Αμερικής σε συνομηλίκους τους στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας «η συμβολική αυτή πράξη αλληλεγγύης στα παιδιά της Ελλάδας οργανώθηκε από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής – IOCC σε συνεργασία με τον Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διανομή και παράδοση των σχολικών τσαντών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και μεγάλων αστικών κέντρων».

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και αποτελεί συνέχεια των προγραμμάτων της «Αποστολής» για τα παιδιά

apostoli-ier.jpg

apostoli-ier1.jpg

apostoli-ier2.jpg

apostoli-ier3.jpg

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα