15 Αυγούστου 2022

Κόντρα Διγαλάκη – Αναγνωστοπούλου για την φύλαξη των πανεπιστημίων

Καταγγελία από τον υφυπουργό Παιδείας για την ασυλία των μπαχαλάκηδων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση για το κυβερνητικό σχέδιο φύλαξης και ασφάλειας των πανεπιστημίων είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλειος Διγαλάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Μάλιστα, ο κ. Διγαλάκης αποκάλυψε ότι την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν «στρατοπεδεύει» εξωπανεπιστημιακοί στο γραφείο του στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο ίδιος είχε ζητήσει την συνδρομή από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη με τον τελευταίο ωστόσο να την αρνείται.

Νωρίτερα η κυρία Αναγνωστοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για στοχοποίηση του δημόσιου χώρου και των νέων ενώ κάλεσε τον κ. Διγαλάκη να απαντήσει εάν συμφωνεί «με την ταπείνωση πανεπιστημιακών και φοιτητών, με την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια¨.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Β. Διγαλάκης: Κυρία Αναγνωστοπούλου, αναφερθήκατε στο θέμα των ακαδημαϊκών ελευθεριών στα πανεπιστήμια. Ήθελα να σας ρωτήσω, συμφωνείτε με την εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, να του έχουν κρεμάσει την ταμπέλα εξωπανεπιστημιακοί μέσα στο γραφείο του; Είναι εικόνα αυτή ελληνικού πανεπιστημίου;

Σ. Αναγνωστοπούλου: Γιατί ρωτάτε εμάς;

Β. Διγαλάκης: Να σας πω γιατί ρωτάω. Ως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όταν είχαν στρατοπεδεύσει εξωπανεπιστημιακοί έξω από το γραφείο μου, πήγα στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, του ζήτησα τη συνδρομή του και μου την αρνήθηκεΠολιτική