Πολιτική

Κόντρα Γεωργιάδη – Αρσένη στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σύγκρουση διεξήχθη στην Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κρίτωνα Αρσένη με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο κ. Αρσένης λαμβάνοντας τον λόγο διαμαρτυρήθηκε έντονα υποστηρίζοντας ότι αρμόδιος υπουργός για να απαντήσει στην ερώτησή του είναι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και όχι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να του απαντήσει:

«Δεν είδα φως στη Βουλή και μπήκα να σας απαντήσω. Ούτε είχα όρεξη να σας απαντήσω γιατί δεν μου είστε συμπαθής. Ήρθα γιατί υποχρεούμαι μιας και μου υποβάλλατε την ερώτηση . Σας ακούω να με υβρίζετε γιατί δεν είμαι – όπως λέτε – ο αρμόδιος υπουργός για να κάνουμε την συζήτηση. Μα αν δεν είμαι αρμόδιος γιατί μου υποβάλλετε την ερώτηση;».

Πέραν αυτού, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στην ουσία της ερώτησης του κ. Αρσένη περι επικίνδυνων σχεδίων δημιουργίας μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας από υγροποιημένο αέριο στον Σκαραμαγκά.

«Έχει γίνει αίτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Περιβάλλοντος που να αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικής ενέργειας από φυσικό αέριο; Καμία αίτηση δεν έχει υποβληθεί. Ακόμα και αν υποθέσουμε θεωρητικά ότι θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο ο νέος επενδυτής ο κ. Γιώργος Προκοπίου, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια ολόκληρη διαδικασία, διαβούλευση με όλους τους φορείς και στο τέλος να περάσει από το ΣτΕ για έγκριση» ανέφερε ο Υπουργός διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΜεΡΑ25.

«Γιατί ρίχνετε μονίμως νερό στο μύλο του λαϊκισμού;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Αρσένη ο οποίος όχι μόνο υποστήριξε ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα πραγματοποιηθεί αλλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι κινδυνεύει όλη η δυτική Αττική από πιθανό ατύχημα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το 2019 παραλάβαμε 3 ναυπηγεία κλειστά και στην λήξη της θητείας μας θα παραδώσουμε 3 ναυπηγεία ανοικτά. Αντί να χαίρεστε μας υβρίζετε» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «Το Ελληνικό κράτος δεν έχει αδειοδοτήσει καμία μονάδα ηλετροπαραγωγής στον Σκαραμαγκά. Από όσα γνωρίζω ο κ. Προκοπίου δεν έχει καμία διάθεση να φτιάξει τέτοια μονάδα όταν δίπλα απ τον Σκαραμαγκά βρίσκεται η Ρεβυθούσα. Μακάρι η χώρα μας να είχε κι άλλους Προκοπίου να φέρνουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Θα είχαμε μεγαλύτερη προκοπή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική