Πολιτική

Κόντρα Γεωργιάδη – Παφίλη: «Η τυραννία του ΚΚΕ τελειώνει» – «Εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε, διαβάστε ιστορία»

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο λόγος ακριβώς που ψηφίζουμε το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, είναι για να σταματήσουν να υπάρχουν τα φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες έξω από στην Cosco που απεργεί, έκλεισαν την είσοδο των εγκαταστάσεων και δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εργαστούν».

Ο υπουργός, απάντησε στην αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Αμπατιέλου ότι «χθες η απάντηση στο νομοσχέδιο δόθηκε από τον Πειραιά και τους εργαζόμενους της Cosco, οι οποίοι όλοι απέργησαν και έμεινε κλειστή».

Οι εργαζόμενοι της Cosco, είπε ο υπουργός «εγγράφως είχαν ενημερώσει την εταιρεία ότι ήθελαν να εργαστούν, γι’ αυτό και θα πληρωθούν» και πρόσθεσε πως «αυτό που κάνετε (σσ το ΠΑΜΕ) χθες στην Cosco είναι ο ορισμός του γιατί χρειάζεται αυτή η διάταξη. Αυτά από μεθαύριο τελείωσαν. Δεν θα κλείνετε την είσοδο δια της βίας εσείς. Τελεία και παύλα. Εάν θέλει κάποιος να απεργήσει θα απεργήσει, εάν θέλει κάποιος να δουλέψει θα δουλέψει, αλλά η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αντέτεινε στον υπουργό ότι «αλήθεια, μας λέτε ότι 1.000 εργάτες στην Cosco εμποδίστηκαν να πάνε στην δουλειά τους; Θα μας τρελάνετε; Μπόρεσαν 100 άτομα που ήταν απ’ έξω να σταματήσουν 1.000 εργαζόμενους; Τι προβοκατόρικα είναι αυτά που λέτε; Για ποιο λόγο; Εσείς είστε με την Cosco ή με τους εργάτες; Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν δούλεψε η Cosco. Και δεν δούλεψε γιατί οι εργαζόμενοι εκεί έχουν πείρα» και πρόσθεσε ότι «εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε με αυτό το νόμο για την ποινικοποίηση της απεργίας, να διαβάσετε την ιστορία, διότι οι εργάτες όταν συσπειρωθούν δεν μασάνε από τέτοια».

Σε άλλο σημείο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «ένα πράγμα δεν θα υπερασπιστώ, την επιστροφή της διαμόρφωσης του βασικού μισθού, από τους κοινωνικούς εταίρους».

Αξίζει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, με ονομαστική ψηφοφορία, επί της Αρχής και επί των άρθρων 9,10,22,25,26 και 31, την οποία κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει και το ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική