6 Ιουλίου 2022

Κόντρα Γεωργιάδη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: Στο «μενού» και η διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

Στην παρουσία του αδερφού του κ. Τζανακόπουλου σε εκδήλωση διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, στάθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης - «Είμαι υπερήφανος και την συνυπογράφω την παρουσία» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Άγρια κόντρα μεταξύ του Αδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, υπονομεύοντας το κλίμα εθνικής ομοψυχίας που επιχειρεί το πολιτικό σύστημα να διαμορφώσει λόγω της επέλασης του κορωνοϊού και των ακραίων απειλών του καθεστώτος Ερντογάν.

Η σύγκρουση των δύο «πέρασε» και από την πρόσφατη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω απο την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, όπου όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης οι συγκεντρωμένοι – μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του κ. Τζανακόπουλου – φώναζαν «και Ελληνες φονιάδες των λαών».

«Είμαι υπερήφανος και την συνυπογράφω την παρουσία» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «αυτό που φώναζαν είναι ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε αρχικά «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας βάζει πλάτη για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός και οι προκλήσεις Ερντογάν δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται η κριτική σε οποιοδήποτε τομέα. Σημαίνει ότι αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης και λειτουργούμε με τρόπο, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να υπολογίζει ότι θα έχει αντιπολίτευση που θα τοποθετείται όχι με όρους λαϊκιστικής προσέγγισης αλλά θα αναδεικνύει τα πραγματικά ζητήματα που πρέπει να εστιάζει η πολιτική κριτική και θα κρατά χαμηλά τους τόνους. Κατανοούμε ότι σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, δεν είναι δυνατόν να καταφεύγουμε σε πολεμική και ανέξοδες κραυγές» για να επιτεθεί στην συνέχεια στον κ. Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι άλλα έλεγε για την ανάπτυξη το προηγούμενο διάστημα και άλλα σήμερα.

«Οταν σας τσάκωσαν στο γραφείο του Αρείου Πάγου που πήγατε να ενημερωθείτε παρανόμως για την δίωξη πολιτικών είπατε ότι πήγατε τυχαία. Χθες στην προανακριτική είπατε ότι πήγατε με εντολή Τσίπρα. Μη μου λέτε εσείς ότι εγώ τα γυρίζω» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «δεν είμαι εγώ σε δύσκολη θέση. Θα ήμουν σε δύσκολη θέση αν ο αδελφός μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε ότι η Ελλάδα είναι φονιάς των λαών. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση. Εσείς δεν μπορείτε ποτέ να με φέρετε σε δύσκολη θέση. Όσο και αν προσπαθήσατε να με κλείσετε στην φυλακή και εκεί αποτύχατε. Θα δούμε πως θα καταλήξει και αυτή η διαδικασία».

Ανταπαντώντας ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Βάρβαρο το ύφος του κ. Γεωργιάδη που δεν συνάδει με την Ολομέλεια. Μεταφέρει δημοσιεύματα φίλων του δημοσιογράφων που στοχοποιούν τον αδελφό μου για το γεγονός ότι βρέθηκε σε διαδήλωση στο Λονδίνο για την οποία – για την συμμετοχή του – δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την συνυπογράφω. Τι έλεγε; Ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί Ευρώπη φρούριο. Εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια όπως κάνουν οι ακροδεξιοί φίλοι σας. Οπως κάνετε εσείς με την ακροδεξιά σας ρητορική».

«Ακούστε κ. Τζανακόπουλε. Χαίρομαι γι' αυτό που είπατε. Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω απο την πρεσβεία μας στο Λονδίνιο φωνάζοντας “Ελληνες φονιάδες λαών”. Αν το έκανε ο αδελφός μου θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;» αντέδρασε ο υπουργός.Πολιτική