Πολιτική

Κόντρα Λιβάνιου με Βελόπουλου: «Εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά» -«…Αφήστε τα βυζαντινά σε εμένα»

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Θοδωρή Λιβανίου και του Κυριάκου Βελόπουλου πυροδότησε η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια της Βουλής και η κριτική του στην εισαγωγή της επιστολικής ψήφου.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο για «κωλοτούμπα» υπενθυμίζοντας ότι η Ελληνική Λύση ήταν υπέρ της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού με επιστολική ψήφο άλλαξε όμως στάση μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και το ισχνό ποσοστό που έλαβε από τους εκτός επικράτειας εκλογείς.

«Το 2019 συμφωνούσατε με την επιστολική ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού. Το ίδιο κάνατε και το 2021. Το 2023 καταθέσατε πρόταση νόμου για την επιστολική ψήφο. Το 2024 διαφωνείτε. Γιατί; Για το 0,94%. Αυτοί είστε αυτό σας ταιριάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.

Απαντώντας ο κ. Βελόπουλος σημείωσε «Ας ψηφίσουν οι νεκροί για εσάς ας ψηφίσουν οι Έλληνες για εμάς», για να πάρει και πάλι τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός: «Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά. Αν έχετε μία καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός να την κάνετε, αλλιώς να σωπάσετε. Προτιμάτε να λέτε πράγματα στον αέρα».

Κλείνοντας την αντιπαράθεση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε «Αφήστε τα βυζαντινά σε εμένα. Εσείς φύγατε από το ΠΑΣΟΚ για την ΝΔ και την καρέκλα. Εγώ έφυγα από το ΠΑΣΟΚ στα 22 μου χρόνια. Εσύ έφυγες για την καρέκλα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική