Πολιτική

Κόντρα Θεοχάρη – Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη

«Η κυβέρνηση καταδικάζει την «φασιστική βία» όχι μόνο σε λεκτικό επίπεδο αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες» είπε ο κ. Θεοχάρης – «Η βία προέρχεται ή υποκινείται από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής» απάντησε ο κ. Καραθανσόπουλος

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Θεοχάρη και του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει την «φασιστική βία» όπως και κάθε άλλο περιστατικό βίας όχι μόνο σε λεκτικό επίπεδο αλλά με συγκεκριμένες ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Καραθανασόπουλος ζήτησε από την πλειοψηφία πιο ξεκάθαρη καταδίκη των εγκληματικών ταγμάτων εφόδου ενώ υποστήριξε ότι η βία προέρχεται ή υποκινείται από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής.

Ακολουθούν οι διάλογοι…

Ν. Καραθανασόπουλος: «Να καταγγείλουμε αυτό που γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προελαύνουν στην Θεσσαλονίκη και καταλαμβάνουν περιοχές. Μετατρέπουν σε ορμητήρια των εγκληματικών, φασιστικών τους πράξεων τα σχολεία»

Χ. Θεοχάρης: «Η κυβέρνηση και το λέω προς όλους έχει δράσει σε επίπεδο λόγων και έργων. Η κυβέρνηση καταδίκασε την βία αυτή και κάθε άλλου ειδους βία από όπου και αν προέρχεται» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης.

Ν. Καραθανασόπουλος: «Ντροπή»

Χ. Θεοχάρης: «Η βία αυτή είναι καταδικαστέα. Η φασιστική βία είναι καταδικαστέα όπως και κάθε άλλου είδους βία. Η κυβέρνηση έδρασε με πράξεις και κινητοποίησε την δικαιοσύνη. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και αποτρεπτικά και με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές. Θα συνεχίσει να το κάνει. Τα κίνητρα δεν δικαιολογούν την βία. Στην Δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή. Όσο δεν το λέτε εσείς είστε υπόλογοι.

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η αντίληψη καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται επί της ουσίας προκαλεί συνθήκες ανοχής στη δράση των φασιστικών ομάδων. Εμείς λέμε ότι η βία προέρχεται από το κράτος και αξιοποιεί το κράτος τέτοιου είδους μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα».

Χ. Θεοχάρης: «Λυπάμαι γιατί είχατε ευκαιρία να καταδικάσετε και να βοηθήσετε στην επίλυση των προβλημάτων. Όταν μας λέτε στο Κοινοβούλιο πως η μόνη πραγματική βία είναι η βία του κράτους εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα ομάδες που δεν ανήκουν στο κράτος να θεωρούν ότι μπορούν να ασκούν βία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική