Πολιτική

Κόντρα Θεοχάρη – Κωνσταντοπούλου: «Απεχθάνεστε τη Δημοκρατία» – «Mην κουνάτε το δάχτυλο, δεν είστε αυτοκράτορας»

Με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Χάρη Θεοχάρη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε η συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έστρεψε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη, λέγοντας ότι είναι «εμπλεκόμενος στη Λίστα Λαγκάρντ».

Τον λόγο πήρε ο υφυπουργός και είπε απευθυνόμενος προς την κ. Κωνσταντοπούλου, «ξέραμε ότι απεχθάνεστε τη Δημοκρατία», ενώ κατηγόρησε την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για συκοφαντία.

Η φράση αυτή, προκάλεσε τον εκνευρισμό της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απάντησε «δεν έχετε σχέση με τη δημοκρατία εσείς, μην κουνάτε το δάχτυλο της εξουσίας, δεν είστε αυτοκράτορας, είστε διορισμένος υπουργός».

Αναλυτικά ο διάλογος

Θεοχάρης: «Θα με ακούσετε όπως σας άκουσα και γω»

Κωνσταντοπούλου: «μη κάνετε τον αυτοκράτορα κ. Θεοχάρη, διορισμένος υπουργός είστε»

Θεοχάρης: «Ο σεβασμός σας για έναν εκλεγμένο βουλευτή, δείχνει την απέχθειά σας για τη δημοκρατία. Είναι δυνατόν όμως να έρχεστε και να μιλάτε για τη λίστα Λαγκάρντ και να υπονοείτε ότι έχω κάποια δικαστική ή άλλη εμπλοκή και είμαι υπόλογος ή υπόδικος; Να μη δέχεστε την ετυμηγορία που απάλλαξε Παπασταύρου από κάθε υπόνοια. Και ότι έχετε κάρτα δικηγόρου και πληρώνετε εισφορές;»

Κωνσταντοπούλου: «Χαίρομαι που δείχνετε το πρόσωπό σας, το έχουμε δει και όταν ήσασταν ΓΓ της κυβέρνησης, το δεξί και αριστερό χέρι του κ. Παπακωνσταντίνου που δεν απαλλάχθηκε. Όταν καταθέτατε για λίστα Λαγκάρντ και έχετε εμπλοκή και το γνωρίζετε και γι’ αυτό κληθήκατε κατ’ επανάληψη και σας εξέτασα. Ήσασταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, βουλευτής του Ποταμιού και τώρα στη ΝΔ. η δική σας αντίληψη για τη δημοκρατία είναι κατάδηλη».

Θεοχάρης: «Όσο και να προσπαθείτε να ενδυθείτε τον μανδύα αφέλειας δεν θα μας πείσετε. Υπονοήσατε ότι έχω δικαστικές εμπλοκές»

Κωνσταντοπούλου: «Είπα ευθέως ότι είστε εμπλεκόμενος και ως τέτοιος δεν δικαιούστε να ονομάζετε φοροφυγάδες και κλέφτες τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Θεοχάρης: «Σήμερα μάθαμε ότι περισσότερο από τη δημοκρατία περιφρονείτε τη δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική