Πολιτική

Κορωνοϊός: Ετοιμη τις επόμενες μέρες η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, λέει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

«Φτιάξαμε το Gov.gr. Μαζεύτηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Προσθέσαμε τις δύο πιο δημοφιλείς, εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση. Γίνεται από το σπίτι και έρχεται στο κινητό μας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Ότι εντός των επόμενων ημερών θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία για την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, τόνισε, σήμερα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στον Alpha, σημείωσε ότι η υπηρεσία άυλης συνταγογράφησης θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα και ο ασθενής θα μπορεί να καταθέτει την αίτηση κατόπιν πιστοποίησης.  «Θα γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα και κατόπιν πιστοποίησης, ο ασθενής θα λαμβάνει από τον γιατρό μέιλ ή sms στον ασθενή και με αυτό θα εκτελείται στο φαρμακείο η συνταγή. Θα αφορά τις επαναλαμβανόμενες θεραπείες και η πλατφόρμα θα λέγεται ehealth.gov.gr». 

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι οι πολίτες προτιμούν να στείλουν sms για τις μετακινήσεις τους και ενημέρωσε ότι εστάλησαν 4 εκατ. sms σε τέσσερις ημέρες. «Το σύστημα δουλεύει και είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε υλοποιήσει κάτι τέτοιο (sms). Είναι απλό και το εμπιστεύονται πιο πολύ οι πολίτες από το χαρτί», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες να κινηθεί πιο γρήγορα η πλατφόρμα και υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες καλούνται να λύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, με συστήματα δεκαετίας. 

Τέλος, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, είπε: «Φτιάξαμε το Gov.gr. Μαζεύτηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Προσθέσαμε τις δύο πιο δημοφιλείς, εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση. Γίνεται από το σπίτι και έρχεται στο κινητό μας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική