Πολιτική

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται η τελετή συγχαρητηρίων της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Η ίδια η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποφάσισε τη ματαίωσή της, μετά από τις εύλογες ανησυχίες που εξέφραζε εδώ και αρκετές ημέρες στους συνεργάτες της, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παρθούν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωναιού

Η καθιερωμένη τελετή συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας προέδρου της Δημοκρατίας είναι το τελευταίο θύμα του κορωναιού.

Η ίδια η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποφάσισε τη ματαίωσή της, μετά από τις εύλογες ανησυχίες που εξέφραζε εδώ και αρκετές ημέρες στους συνεργάτες της, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παρθούν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωναιού.

Κάτι η αρχική ημερομηνία, Παρασκευή και 13, κάτι το λάθος στις προσκλήσεις και η αλλαγή στο προσχέδιο τους, η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαρχής δεν είχε φανεί να πηγαίνει καλά. Πόσο μάλλον τώρα, που σκόνταψε στο μεγαλύτερο απρόοπτο όλων: στην παγκόσμια έξαρση του κορωναιού. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η ματαίωση της τελετής συγχαρητηρίων που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 του μηνός.

Πρόκειται για την τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος θα δεχόταν στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές και τον Αρχιεπίσκοπο.

«Η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωναϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 14 Μαρτίου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αν αναλογιστεί κανείς αυτό που συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία, όπου ολόκληρη η χώρα μετράει εκατοντάδες απώλειες ζωών, ενώ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η νέα πρόεδρος πήρε την ορθή απόφαση, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης για την θωράκιση τόσο του εαυτού μας, όσο και των υπόλοιπων.

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, και η ορκωμοσία αυτή καθαυτή θα επηρεαστεί. Ο κορωναιός αναμένεται να ρίξει βαριά τη σκιά του, καθώς θα αποφευχθούν τόσο τα φιλιά, όσο και οι χειραψίες.

Να θυμίσουμε ότι η νέα πρόεδρος θα ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 11:00το πρωί. Οι προσκλήσεις περιορίστηκαν στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να αποφευχθεί η μαζική συγκέντρωση ατόμων. Ως εκ τούτου, θα υπάρξει μία στοιχειώδης παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, διπλωματών, της Ιεράς Συνόδου και ανώτατων κρατικών λειτουργών.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν του ιδιαίτερου προβληματισμού για την έξαρση του ιού και στην Ελλάδα και την αύξηση των νοσούντων, εντός της επικράτειας. «Δεν θα κάνουμε γάμο στη Μητρόπολη, αλλά σε ξωκλήσι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Αντί για περίπου χίλια άτομα, θα παραβρεθούν εκατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Αικατερίνη Σακελλαροπόυλου, ήδη στη Βουλή έχουν παρθεί προληπτικά μέτρα. Έχουν σταματήσει οι επισκέψεις, τόσο των σχολείων όσο και των ΚΑΠΗ, ενώ ακόμα και κοινοβουλευτικές εργασίες επανεξετάζονται.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική