Πολιτική

Κορωνοϊός – Πέτσας: Ενημερώνει την επιτροπή Διαφάνειας για το διαφημιστικό πρόγραμμα των €11 εκατ.

Την επιτροπή Διαφάνειας ενημερώνει την Παρασκευή ο Στέλιος Πέτσας για το ενημερωτικό πρόγραμμα κατά της πανδημίας – Από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε η συνεδρίαση

Τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ενημερώσει ο κ. Στέλιος Πέτσας την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί αναφορικά με το πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνεδρίαση ορίστηκε μετά απο σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα ύψους 11 εκατ. ευρώ για την ενημέρωση των πολιτών μέσω ψηφιακών και έντυπων ΜΜΕ είναι προβληματικό.

Για το θέμα μάλιστα 65 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Απο την πλευρά του ο κ. Πέτσας είχε απαντήσει μεταξύ άλλων ότι: "η σχετική επιτυχία των προληπτικών μέτρων" που έχουν ληφθεί οφείλεται "και στους παρακάτω δυο άξονες:

– Μένουμε_σπίτι παρά την αναπόφευκτη κόπωση, και

– συνεχίζουμε να επικοινωνούμε τη σημασία που έχει η υπεύθυνη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση".

Τόνισε δε, "Αυτό δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στο φιλότιμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά. Έχουμε ευθύνη ως οργανωμένη Πολιτεία να διαμορφώσουμε μια επαγγελματική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης. Τα πλέον δύσκολα είναι μπροστά μας και ο εφησυχασμός αποτελεί κακό σύμβουλο. Όσο περνά ο καιρός τόσο σημαντικότερη καθίσταται η ύπαρξη συνεχούς και συνεπούς ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης που έχουμε σχεδιάσει αναπτύσσεται σε δύο φάσεις, ενώ η συνολική πίστωση για την πραγματοποίησή της ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ, αφορά δηλαδή στο 0,16% των δημοσιονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που έχουν μέχρι στιγμής αποφασιστεί".

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική