Πολιτική

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Έχω εισηγηθεί να γίνει τυπικό προσόν για τους υγειονομικούς ο εμβολιασμός

«Θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί», τόνισε ο υπουργός Υγείας

Η Omicron είναι μία μετάλλαξη η οποία είναι επικίνδυνη, σοβαρή, δεν μιλάμε για απλή γρίπη, όμως δεν έχει τη νοσηρότητα που είχαν οι προηγούμενες παραλλαγές είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Αυτό μας δίνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας σε συνδυασμό με την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και με τη διάθεση αντιικών φαρμάκων. Ωστόσο, δεν υπάρχει εφησυχασμός, αλλά γίνεται μία συνολική προετοιμασία, καθώς ο κορωνοϊός, από το Σεπτέμβριο και μετά, μπορεί να επανέλθει με άλλα χαρακτηριστικά».

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι παραμένουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους. «Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για άρση μέτρων στους ανεμβολίαστους, προφανέστατα θα παραμείνουν τα μέτρα. Οι ανεμβολίαστοι έχουν κάνει μια επιλογή, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύουν οι ίδιοι, ενώ είναι κίνδυνος και για την κοινωνία. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να έχουν την κανονικότητα που έχουν οι εμβολιασμένοι».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci1k9v217co9)

«Θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί. Προφανώς κάποια θα παραμείνουν, όπως η μάσκα και κάποια μέτρα αποστάσεων, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν την κανονικότητα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Θ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Δύο είναι τα σενάρια είπε: «Ή ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν, επομένως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα φύγει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Η εισήγηση που έχω κάνει ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση- γιατί εγώ θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής- είναι ότι ασχέτως της πανδημίας, ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν και όποιος δεν εμβολιάζεται να μη μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ».

Τέλος, αποκάλυψε πως το υπουργείο επανεξετάζει τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ με στόχο την κάλυψη κενών και την παροχή επιπλέον δυνατοτήτων στους γιατρούς.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική