Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Αποφασισμένη ως και για «βέτο» η ΝΔ

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφ. “Νέα Σελίδα”, που κυκλοφορεί αύριο, τονίζει ότι η ΝΔ “είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί, ακόμα και να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, αποσυνδέοντάς τη πλήρως από τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ”.

Αναφέρει ότι με τη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, “έβαλε οριστικά τέλος στη σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν οι Πρέσπες αποτέλεσαν συνέχεια του Βουκουρεστίου” καθώς, “η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία αυτή κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση”. “Πρόκειται για μια αδιανόητη εθνική υποχώρηση, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την πατρίδα μας και ανοίγει την πόρτα σε νέες περιπέτειες για τη Μακεδονία μας” προσθέτει.

Χαρακτήρισε την κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή “επόμενη, μέσα στο πρωτόγνωρο, νοσηρό κλίμα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που επικράτησε” και προσέθεσε ότι “ένα είναι σίγουρο όμως: έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας και οι μέρες της είναι μετρημένες” καθώς “την ήττα δεν την γλιτώνει” όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής αναφέρει πως “ο κ. Καμμένος ήταν αυτός που έδωσε το στιλό για να υπογράψουν στις Πρέσπες οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, στηρίζοντας την κυβέρνηση κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Από τις πολλές πολιτικές πιρουέτες ο κ. Καμμένος έχει ζαλιστεί κι ο ίδιος”.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική