SelectedΠολιτική

Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος: “Το πάρτι τελείωσε, κανείς δεν βρίσκεται πλεόν στο απυρόβλητο”

koutsogiannakopoulos-nd-570Την ομιλία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σχολίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σαββάτου (06/09), του Καναλιού ΕΝΑ, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος δήλωσε τα εξής: “Σας είχα πει ότι στο τέλος της χρονιάς η χώρα θα αλλάξει πρόσημο”, υπενθυμίζοντας την πρόβλεψη που είχε πραγματοποίησει στο παρελθόν. Συμπληρώνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: “Ο κόσμος μέχρι να τα δει και να τα διαπιστώσει, σοφά και φυσιολογικά, μετά τα όσα έχουν μεσολαβήσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι πάντα επιφυλακτικός και πάντα δύσπιστος” και συνέχισε λέγοντας: “Με συνέπεια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έρχεται να υλοποιήσει αυτά που κάθε φορά σχεδιάζει. Με μέτρο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ούτως ώστε να μη διακινδυνεύει η χώρα την πορεία της”

Κληθείς να σχολιάσει τις αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προβλέπονται διορθώσεις και μειώσεις, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε τα εξής: “Και αστοχίες και λάθη θα υπάρξουν, ειδικά σε περιπτώσεις που εφαρμόζονται για πρώτη φορά μέτρα. Να μην ξεχνάμε και αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Ότι είμασταν μία ασύντακτη πολιτεία, που δεν είχε ούτε τα στοιχειώδη σε υποδομές. Δεν είχε ούτε βάση δεδομένων, ούτε τίποτα. Για πρώτη φορά λειτουργούν. Για πρώτη φορά φτιάχνουμε κράτος. Για πρώτη φορά ξέρουμε τι μας γίνεται”

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ανέφερε τα εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα απολύτως σχεδιασμό. Όσο κι αν ψάξετε, δεν θα βρείτε πουθενά πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που προέκυψε από το συνέδριο του ήταν ένα πολιτικό κείμενο θέσεων κωδικών” και προσέθεσε λέγοντας: “Είναι ένας πολιτικός σχηματισμός, που δύο χρόνια και πλέον, μετά τις εκλογές του 2012, μορφοποιήθηκε ενσωματώνοντας όλους τους κρατιστές που τους ψηφίσανε. Δεν έχει κανένα σχέδιο και τι κάνει ; Εκβιάζει κατάστασεις παίζοντας με τους θεσμούς”.

Παράλληλα, εξηγώντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: “Εάν θέλουν να παίξουν τέτοιο παιχνίδι εμείς θα τους απαντήσουμε. Δεν θα τους ακολουθήσουμε βέβαια, αλλά θα τους απαντήσουμε και μαζί θα τους απαντήσει και ο ελληνικός λαός.” Κλείνοντας την αναφορά του για τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας, ο Φθιωτός Βουλευτής ανέφερε τα ακόλουθα: “Δεν θα παίζουμε με τον οποιοδήποτε δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης, με όποιον δεν καταλαβαίνει τι τραβάει η χώρα.”, και διαβεβαίωσε προσθέτοντας τα εξής: “Δεν θα ξαναρθούμε στο 81′. Δεν θα πάμε στο Τσοβόλα δώστα όλα. Με αυτά καταστραφήκαμε. Θα πάμε με μέθοδο, με πρόγραμμα, σοβαρά, μετρημένα και υπεύθυνα”.

Ερχόμενος στα ζητήματα της οικονομίας και των επενδύσεων ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος δήλωσε: “Η οικονομία σταθεροποιείται. Αυτό το πετύχαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στα δύο χρόνια της διακυβερνήσεως Σαμαρά. Ποιο είναι το στοίχημα ; Η οικονομία πρέπει να φύγει μπροστά. Έχουν δρομολογηθεί πάρα πολύ μεγάλά πράγματα, μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις, οι οποίες χρειάζονται ομαλό περιβάλλον για να αρχίσουν να δίνουν καρπούς και αποτελέσματα” και συμπλήρωσε λέγοντας: “Εάν εμείς δημιουργούμε προσχώματα. Εκλογές και ξανά εκλογές, επαναλαμβανόμενες εκλογές. Ομιχλώδεις καταστάσεις περί ακολουθητέας πολιτικής ή ανύπαρκτης ακολουθητέας πολιτικής, δεν θα καθήσει κανείς σοβαρός επενδυτής να ασχοληθεί με εμάς και θα μας αφήσει στα κρύα του λουτρού”.

Τέλος, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, αναφερόμενος στα ζητήματα της διαφάνειας στη δημόσια ζωή, δήλωσε με ρητό και απόλυτο τρόπο τα εξής: “Το πάρτυ τελείωσε. Κι αυτοί που είχαν μάθει να είναι στο απυρόβλητο και δεν τους ήλεγχαν ποτέ, τώρα ελέγχονται. Το σύστημα των ελέγχων ξερνάει τέρατα” και συνέχισε λέγοντας: “Οι έλεγχοι συνεχίζονται και όλοι ελέγχονται ένας προς έναν. Όσοι παρανομήσανε εις βάρος του ελληνικού λαού και θησαυρήσανε, θα πληρώσουν”, επαναλαμβάνοντας εκ νέου και σε αυστηρό τόνο τη φράση “το πάρτι τελείωσε”, καταδεικνύοντας με σαφήνεια τις προθέσεις της κυβέρνησης για την εμπέδωση κλίματος δικαιοσύνης και ισονομίας.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο των τοποθετήσεων του Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected