Ελλάδα

Ο Κώστας Μπακογιάννης συζητά με μαθητές στην Γκράβα (video)

Μια συνάντηση ξεχωριστή είχε την περασμένη εβδομάδα στο σχολικό συγκρότημά της Γκράβας ο Κώστας Μπακογιάννης. Η πρόσκληση που έφτασε στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων από μαθητές του 21ου Γενικού Λυκείου Αθηνών -στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα- ήταν η αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση με νέα παιδιά για όλα όσα αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους, τόσο στο σχολείο όσο και έξω από αυτό.

Μίλησαν αναλυτικά για την κατάσταση στη Γκράβα αλλά και γενικότερα για θέματα όπως η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλά πάρκα και παιδικές χαρές, η παράνομη στάθμευση στην πόλη, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οι άστεγοι της Αθήνας. Κουβέντιασαν και για τη σχέση των νέων με την πολιτική και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συμφώνησε με τους μαθητές ότι τα αιτήματα της κοινωνίας θέλουν λύσεις ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές.

Ένα από τα θέματα του σχολείου που συζήτησαν ήταν η ελλιπής θέρμανση παρά τις προσπάθειες του διευθυντή του 21ου ΓΕΛ, με αποτέλεσμα κάποιες φορές, όπως είπαν οι μαθητές, να κάνουν μάθημα με μπουφάν. «Στο Καρπενήσι τα παιδιά στα σχολεία δεν φοράνε μπουφάν όταν κάνουν μάθημα. Και φοράτε εσείς στην Αθήνα;», αναρωτήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης σε μια κουβέντα στην οποία τα παιδιά έβαλαν και θέματα όπως η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και οι προαύλειοι χώροι.

«Ο δήμαρχος δεν είναι μάγος. Χρειάζεται σχέδιο και να συμφωνήσουμε στους στόχους και τις προτεραιότητες», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Εμένα ο δήμαρχος Αθηναίων θα με προκαλούσε με έργα, με πράξεις… Όχι μόνο σε ένα σχολείο αλλά σε όλα τα σχολεία της Αθήνας» του είπε μια μαθήτρια από το 21ου ΓΕΛ.

«Όταν το παιδί είναι καλά είναι και η οικογένεια. Όταν η οικογένεια είναι καλά, είναι και το κράτος», σημείωσε στον Κώστα Μπακογιάννη η διευθύντρια του 21ου Γυμνασίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα