27 Ιανουαρίου 2023

Κουτσούμπας για παρακολουθήσεις: «Κακογραμμένο το σενάριο της κυβέρνησης

Είναι το λιγότερο πρόκληση «να ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ ότι οι υποθέσεις των υποκλοπών ερευνήθηκαν και μάλιστα ότι προκύπτει πως δεν φέρει καμία ευθύνη», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αναφέροντας όσα διεμείφθησαν στην Εξεταστική Επιτροπή, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε τα πάντα για να δρομολογηθεί πλήρης συγκάλυψη της αλήθειας σε όλες τις υποθέσεις τής παρακολούθησης, του Νίκου Ανδρουλάκη, των δημοσιογράφων και ειδικά της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ούτε καλλιέργησε αυταπάτες στον λαό γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή και τα τελικά αποτελέσματά της.

Είπε ότι «το κακογραμμένο σενάριο πως οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, δεν ήξεραν τίποτα γενικώς» δεν πείθει κανέναν, «δεν μπορείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό». «Είναι δεδομένο όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό ότι έχετε τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στη δυσώδη αυτή υπόθεση των υποκλοπών» τόνισε.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση «μεθόδευσε το απόλυτο σκοτάδι και το απόλυτο θάψιμο της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ και τώρα πάει να βάλει και κοινοβουλευτική σφραγίδα σε αυτό». Συμπλήρωσε ότι στη μεθόδευση αυτή στην κυβέρνηση «έδωσε χείρα βοηθείας και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ».

«Καμία έρευνα δεν έκανε η Εξεταστική Επιτροπή για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή κάνατε σαν να μην υπήρχε η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έθεσε δεκάδες ερωτήματα και συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία εκθέτει και στο Πόρισμά του και «δεν έδωσε κανείς στοιχειώδεις, έστω, απαντήσεις».

«Το λέμε καθαρά: Στην υπόθεση των “συνακροάσεων” στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες -για να μην πούμε και ποινικές- στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν να διερευνηθεί η υπόθεση του ΚΚΕ γιατί φοβούνται τις αλήθειες που θα αναδεικνύονταν και ότι έχουν διαμορφώσει και στηρίζουν «είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, ένα αντιδραστικό εντελώς πλαίσιο, που στρέφεται ενάντια στον λαό μας και τα δικαιώματά του», προσθέτοντας ότι το πλαίσιο αυτό «έχει τις κατευθύνσεις και τις “ευλογίες” της ΕΕ και με τη “βούλα” τού Συντάγματος και τη χορηγία και στήριξη πρωτεργατών της παρακολούθησης, όπως είναι τα διάφορα “γεράκια”- οι σύμμαχοί σας στο ΝΑΤΟ».

«Αυτό το κράτος, είτε ως “επιτελικό”, “ψηφιακό” κ.λπ. που το λέει η ΝΔ, είτε ως δήθεν “δίκαιο”, “προοδευτικό”, “δημοκρατικό”, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και θα είναι βαθιά ταξικό, βαθιά αντιδραστικό. Στρέφει και θα στρέφει το οπλοστάσιό του πρώτα από όλα ενάντια στον “εχθρό λαό”, αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές» προσέθεσε. Είπε ακόμα ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στα δικαιώματα του λαού για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Σημείωσε ότι όλοι μαζί υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται «την ΕΥΠ και τον αντιδραστικό ρόλο της σήμερα στην προάσπιση της εθνικής ασφάλειας» τονίζοντας πως σε ό,τι αφορά στην προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας «τα παζαρεύετε, όπως δεν ντρέπεστε να κάνετε στο Αιγαίο, πάνω στην ευρωατλαντική πλατφόρμα συνεννόησης με την τουρκική κυβέρνηση».

Είπε ότι με ευθύνη όλων την κυβερνήσεων η χώρα εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και προσέθεσε «η περιβόητη εθνική ασφάλεια που υπηρετείτε, μόνο μεγάλη ανασφάλεια επιφυλάσσει για τον λαό μας». Επισήμανε ότι όλα μαζί τα κόμματα αυτά στην Εξεταστική Επιτροπή «προστάτευσαν» και τις εμπλεκόμενες ξένες μυστικές υπηρεσίες.Πολιτική