Πολιτική

Κουτσούμπας κατά του νέου πτωχευτικού: Μετατρέπετε τους μισθωτούς σε δούλους των τραπεζών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο άσκησε στη Βουλή ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζοντας ότι «οι μισθωτοί θα μετατραπούν σε δούλοι των τραπεζών».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι προωθούμενες διατάξεις εξυπηρετούν «το κεφάλαιο και την καπιταλιστική ασυδοσία» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Η κρίση οδήγησε σε απαξίωση του κεφαλαίου και πρέπει κάποιος να το πληρώσει και αυτός δυστυχώς είναι ο λαός. Το βάρος θα πέσει ξανά πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ότι και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά για να κερδίσει το κεφάλαιο. Μονά ζυγά για το κεφάλαιο».

Ο κ. Κουτσούμπας στρέφοντας τα πυρά του και προς την αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε «Μπορούν τα χρέη να ρυθμιστούν με άλλο τρόπο όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται ένα μαγικό τρόπο που κερδίζουν και τα υποχρεωμένα νοικοκυριά και οι τράπεζες. Κοροϊδεύει. Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Πάντα κάποιος θα χάσει. Δεν γίνεται να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι».

Πέραν αυτού, ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην υγειονομική κρίση επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική