Πολιτική

Κουτσούμπας: Με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί ατόφια η δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, επισημαίνει ότι «αν κάτι ανησυχεί, φοβίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό είναι η ενεργητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, η ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση και συμμετοχή στους αγώνες που αναπτύσσονται, η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Αναφέρει, επίσης, ότι «η λαϊκή δυσαρέσκεια θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο», προσθέτοντας ότι «τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά».

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «την αλαζονεία της κυβέρνησης, που με θράσος επικαλείται το 41% και φέρνει απανωτά τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, μπορεί να την τσαλαπατήσει ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του».

«Όσο για την αντιπολίτευση, αυτή μάταια προσπαθούν ορισμένοι να τη βρουν ή ακόμα και να την κατασκευάσουν στα επιτελεία του συστήματος. Γιατί η πραγματική αντιπολίτευση βρίσκεται στους αγώνες του λαού και της νεολαίας που δυναμώνουν με το ΚΚΕ μπροστά, αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ» υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφραστεί ατόφια, όχι μόνο η δυσαρέσκεια του λαού για την κυβερνητική πολιτική, αλλά για την πολιτική της ΕΕ με δεδομένο ότι στις δημοσκοπήσεις πάνω από το 40% απαντά ότι θέλει να αποδοκιμάσει την ΕΕ. Επομένως, όσοι θέλουν να σταλεί πραγματικό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στις Βρυξέλλες, έχουν μια επιλογή: να ρίξουν στην κάλπη του Ιουνίου το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Ερωτηθείς «τι απαντά στους προοδευτικούς πολίτες που επικρίνουν το ΚΚΕ για τη στάση του στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών», αναφέρει, καταρχάς, ότι «η θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο νόμο με κριτήριο τις ανάγκες του παιδιού διαστρεβλώθηκε για να κρυφτεί ο πραγματικός σκοπός του νόμου».

«Ο νόμος δεν αφορά στη ρύθμιση των προσωπικών, οικονομικών, κοινωνικών ζητημάτων στη συμβίωση ενός ομόφυλου ζευγαριού, με την οποία δεν έχουμε αντίρρηση», ανέφερε, τονίζοντας ότι «ο νόμος στην πραγματικότητα τροφοδοτεί την εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και της αναπαραγωγής, ιδιαίτερα μέσω της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, μιας ακραίας μορφής εκμετάλλευσης ευάλωτων γυναικών. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν το νόμο, υπερασπίζονται το “δικαίωμα” των εύπορων ζευγαριών να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να αποκτούν παιδί με οποιονδήποτε τρόπο. Την ίδια στιγμή, νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν αν και πότε θα κάνουν οικογένεια».

«Νομίζω ότι σε αυτά τα ζητήματα μπορούμε να συμφωνήσουμε με κάθε άνθρωπο που δεν δέχεται να κολλήσει “ένσημα” προοδευτισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική» ανέφερε.

Ως προς το «αν τελικά θα λάμψει η αλήθεια για την τραγωδία-έγκλημα των Τεμπών», είπε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει επιδίωξη συγκάλυψης από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις τους μετά το έγκλημα των Τεμπών έχουν και άλλοι, όπως η δικαιοσύνη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΟΣΕ, η ιδιωτική Hellenic Train κλπ. Συγκάλυψη, όσον αφορά τις δικές τους ευθύνες ως κόμματα που κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν τον σιδηρόδρομο, αλλά και τις ευθύνες της ΕΕ, επιχειρούν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό πολέμησαν και συκοφάντησαν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να προτείνει τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής με το συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική