Πολιτική

Κουτσούμπας: Στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται η κυβερνητική σταθερότητα

«Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών μας» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, με θέμα : «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση – Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, του λαού».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «στην κάλπη της 9ης Ιούνη δεν κρίνεται η κυβερνητική ‘σταθερότητα’», όπως θα ισχυριστεί οδεύοντας προς τις ευρωεκλογές η ΝΔ, ενώ «δεν έχει λόγο να ενδιαφέρεται ο λαός για το ποιο από τα δύο κόμματα – ναυάγια της σοσιαλδημοκρατίας, θα βρεθεί μπροστά, στην μεταξύ τους κούρσα, παίζοντας τους μελλοντικούς κυβερνητικούς δελφίνους της συμφοράς».

«Κρίνεται μόνο ένα πράγμα: Αν θα δυναμώσει στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αν θα γίνει πιο ισχυρό το εργατικό-λαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Αν θα δυναμώσουν οι δυνατότητες αποκάλυψης της ΕΕ, των σχεδιασμών και των κατευθύνσεων της στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν, με λίγα λόγια, θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο το ΚΚΕ».


ekd_thessaloniki-17

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι ο λαός, με την ψήφο στο ΚΚΕ, «θα αποδείξει ότι δεν έχει δώσει καμιά λευκή επιταγή στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη για να τσακίζει τα δικαιώματά του, κουνώντας το δάχτυλο του 41% που ήδη φαντάζει μακρινό παρελθόν, αν και έχουν περάσει μόλις 8 μήνες», ενώ χαρακτήρισε «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και «σκύλο που γαυγίζει και δε δαγκώνει» την Ελληνική Λύση και όπως και άλλα κόμματα, που «όλα όσα πήραν θέσεις εξουσίας, έγιναν ‘αρνάκια’, που τηρούν ευλαβικά τις δεσμεύσεις στην ΕΕ”.

«Η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση, ζούμε τα αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς. Οι 16 εκατομμύρια άνεργοι της ΕΕ θα μπορούσαν να σας το βεβαιώσουν. Στην ΕΕ της δήθεν «αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας», σε 10 κράτη – μέλη απαγορεύεται ο συνδικαλισμός, σε περισσότερα από 15 κράτη ισχύουν μέτρα απαγόρευσης, παραβίασης του δικαιώματος στην απεργία. Στην ΕΕ που αποθεώνουν, ο αντικομμουνισμός και η θεωρία ‘των 2 άκρων’ είναι επίσημη πολιτική» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Και μετά απορούν κάποιοι, γιατί όπου βρεθούν και όπου σταθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την αναπαράγουν με αισχρό τρόπο. Και να πούμε εδώ στους κυρίους και τις κυρίες της ‘Νέας Αριστεράς’, ότι κανείς σας δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαφωνούσε στην αναπαραγωγή της θεωρίας ‘των 2 άκρων’. Σε αυτά συμφωνούσατε όλοι μαζί. Σε άλλα τα χαλάσατε… στις καρέκλες».

«Δεν γίνεται, κύριε Βελόπουλε, και να είσαι δήθεν απέναντι στη διαπλοκή και τις ρεμούλες’, και να υπερψηφίζεις μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μετά το ξέσπασμα του «Qatar-Gate», το ψήφισμα για τις ‘ομάδες συμφερόντων’ στο Ευρωκοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική