Πολιτική

Κουτσούμπας στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι μόνο το ΚΚΕ

«Απόψε στο Πάρκο Τρίτση, σ’ αυτό το αντάμωμα λαού και νεολαίας μπορούμε δικαιολογημένα να νοιώθουμε περήφανοι. Γιατί σήμερα, εδώ, με την κορύφωση των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή δημιουργούμε μια εικόνα, μέσα από τους υπέροχους στίχους του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, για το πώς μπορούν “να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πολιτική συγκέντρωση στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

«Γιατί, αν και στη χώρα μας, όπως και σε όλον τον κόσμο, το σκοτάδι είναι ακόμα πυκνό, αν υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν μέσα στο λάκκο που τους έχουν ρίξει, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουν να κάνουν το χρέος τους. Να στέκονται στο πλευρό όλων των αδικημένων και να τους απλώνουν το χέρι για να σηκωθούν».

«Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Είναι αυτός του λαού που σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά, για το σοσιαλισμό. Για να ζήσουμε τις πιο όμορφες μέρες μας, αυτές που ο λαός και η νεολαία δεν θα ζουν με τα ψίχουλα, αλλά με όλα όσα τους αξίζουν» τόνισε.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»


Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Αθήνα

Είπε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι «οι μόνοι που μπορούν σήμερα να αντιμετωπίσουν την ασφυξία που νιώθουν μεγάλος μέρος του λαού και της νεολαίας και μπορούν να δώσουν απάντηση για το “τι πρέπει και μπορεί να γίνει” για να αλλάξουν τα πράγματα».

Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, την έλλειψη υποδομών και προστασίας, επισήμανε ότι «συνολικά, έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που υπηρετεί μόνο το καπιταλιστικό κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Σκεφτείτε», υπογράμμισε, «πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, αν αντί για το σημερινό αστικό κράτος είχαμε ένα άλλο κράτος, γνήσια εργατικό, λαϊκό, μια άλλη εξουσία, που θα σχεδίαζε και θα υλοποιούσε τα πάντα, όχι με κριτήριο το κέρδος των λίγων, των καπιταλιστών, αλλά τις ανάγκες των πολλών, των ίδιων των εργαζομένων».

«Το τρίμηνο που μεσολάβησε έγινε πιο φανερό ότι απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που ήρθε ξανά με φόρα, υπάρχει μόνο ένας πραγματικός αντίπαλος. Και αυτό είναι το ΚΚΕ.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ευθύνη της οργάνωσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που θα εκφράζεται από εδώ και πέρα με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα σε όλους τους τομείς κι αυτό κάνει» τόνισε και πρόσθεσε πως το ότι «η μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική της ΝΔ είναι το ΚΚΕ αποδείχθηκε στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στο γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η προχτεσινή απεργία και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτό το τερατούργημα του Γεωργιάδη και θα φροντίσουν να έχει την ίδια μοίρα με το προηγούμενο, του Χατζηδάκη».

Είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το «αντεργατικό έκτρωμα και όπως πάντα είχε την ουσιαστική συναίνεση της συμβιβασμένης μαζί της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κινητοποίησαν τα μέλη τους για την επιτυχία της απεργίας επειδή η έννοια της «συμμετοχής» που καλλιεργούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ «περιορίζεται σε ένα μισάωρο μιας Κυριακής, μια στο τόσο για να διαλέξουν τον επόμενο σωτήρα και μετά επιστροφή στη θέση του παθητικού θεατή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική