Πολιτική

Ξανά χτυπά ο Κούλογλου: «Βουλευτές φυτά και η κουτσή δημοκρατία»

Με άρθρο του στα ΝΕΑ αφήνει αιχμές για συναδέλφους του και επανέρχεται στο ότι δεν υπήρξε «κανένας νικητής στη ΔΕΘ» – Χαρακτηρίζει «ανθρωπάκια» σε όσους αντιδρούν όταν κάποιος ασκεί κριτική στο κόμμα και σπεύδουν να υποβάλουν τα σέβη τους στον αρχηγό 

«Στους βουλευτές όχι μόνο δεν υπάρχει κουλτούρα ανεξαρτησίας, αλλά υπάρχουν και ανθρωπάκια που, σε περίπτωση που κάποιος άλλος συνάδελφος τους εκφράσει άλλη άποψη, σπεύδουν να υποβάλουν τα σέβη τους στον αρχηγό», σημειώνει αφήνοντας αιχμές σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του περί ισοπαλίας στη ΔΕΘ μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα. Τότε, σφοδρότατα είχε αντιδράσει ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του ότι αν βλέπει ισοπαλία στη ΔΕΘ ο ευρωβουλευτής, τότε χρειάζεται να ξεκουραστεί από την πολιτική και να ασχοληθεί μόνο με τη δημοσιογραφία.

Ο κ. Κούλογλου, συνεχίζει λέγοντας, ότι «οι αδίστακτοι πολιτικοί της αντίπαλης πλευράς δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την οποία διαφορετική άποψη για να βλάψουν τον αντίπαλο» και έδωσε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Και απαντά: «Αν δηλαδή εγώ πίστευτα ότι η αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ έληξε χωρίς νικητή, όπως πράγματι πίστευα, ανεξάρτητα αν ήταν σωστό ή λάθος, δεν έπρεπε να γράψω τη γνώμη μου για να μην με παρεξηγήσει ο Άδωνις», σημείωσε.

«Ζηλεύω τις χώρες όπου ο διάλογος διεξάγεται ελεύθερα και βουλευτές – ευρωβουλευτές μπορούν να ασκήσουνβ κριτική στην κυβέρνηση ή το κόμμα τους», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου. Επιτίθεται επίσης, στα ΜΜΕ που, όπως λέει, έχουν αρνητικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και στα social media που παραμορφώνουν τον πολιτικό διάλογο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική